El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià
Barcelona

Puigdemont diu que l'Estat reté Junqueras com a "ostatge" i ERC ho portarà a Europa

Forcadell mostra la seva tristesa perquè aquesta nit de Reis ni Junqueras, Forn ni els Jordis podran ser amb els seus fills

RedaccióActualitzat

Tot just saber-se que el Tribunal Suprem ha decidit per unanimitat mantenir Oriol Junqueras a la presó, hi ha hagut les primeres reaccions, sobretot a través de les xarxes socials. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha lamentat la decisió de la Sala d'Apel·lacions del Suprem i ha avançat que portaran el cas a les institucions europees.

"No entenem en cap cas la decisió que s'ha pres. Nosaltres ho deixem aquí i continuarem batallant davant del Suprem, però ho portarem a instàncies europees perquè finalment ens acabi donant la raó i perquè Junqueras com més aviat millor pugui estar a casa seva amb els seus i fent política, que és allò a què sempre s'ha dedicat: a lluitar pel seu país."

Carles Puigdemont, a través de Twitter, ha piulat que hi ha un conflicte a resoldre entre Catalunya i Espanya. Afegeix que ells sempre han apostat per la via pacífica i el diàleg, però malgrat això Junqueras continua retingut a Estremera. Acaba dient que Junqueras, els Jordis i Joaquim Forn ja no són presos polítics, sinó "ostatges".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també via Twitter, ha mostrat la seva tristesa perquè aquesta nit de Reis, cap d'ells podrà ser amb els seus fills.

 

I des de la CUP i Catalunya en Comú-Podem també hi ha hagut reaccions des de la mateixa xarxa social. Carles Riera ha escrit un missatge breu on diu que sent dolor, ràbia i indignació perquè Oriol Junqueras seguirà a la presó.

Per la seva banda, Xavier Domènech ha destacat que ho considera una injustícia perquè un país ha de poder construir el seu futur.



 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut