Manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain aquest diumenge per denunciar el tancament de la divisió Glass
Manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain aquest diumenge per denunciar el tancament de la divisió Glass

Principi d'acord per recol·locar tota la plantilla de la planta Saint-Gobain de l'Arboç

Sindicats i direcció arriben a un acord de mínims que garanteix la recol·locació de tots els treballadors afectats per l'ERO

RedaccióActualitzat

S'acaben dues setmanes de vaga i s'aixeca el bloqueig del centre logístic de Bellvei després de l'acord de mínims a què han arribat la direcció de l'empresa de components d'automoció Saint-Gobain i els treballadors.

Les dues parts han arribat a un acord de base que haurà de regir la negociació en el període de consultes de l'ERO que afecta els treballadors de l'Arboç, al Baix Penedès. La reunió s'ha allargat més de 15 hores als serveis territorials del Departament de Treball després que la Generalitat s'oferís a fer de mediador.


El bloqueig amenaçava de deixar sense subministrament de peces a empreses com Seat, Ford o Mercedes.

Els sindicats exposaran aquest dilluns al migdia a l'assemblea de treballadors l'acord a què s'ha arribat sota la mediació del Departament de Treball.

L'acord garanteix la recol·locació dels 122 treballadors en altres centres, prioritzant els que té a Catalunya.

Aquesta era, de fet, una de les principals demandes dels sindicats. També s'asseguren indemnitzacions per als empleats que no acceptin aquestes recol·locacions i baixes incentivades per als més grans de 60 anys.


També es garanteix una viabilitat de 10 anys per a la divisió de Sekurit.

Els treballadors van engegar diverses protestes contra l'ERO i, a banda de diversos talls de carretera, feia més de 10 dies que bloquejaven les naus d'emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei.

L'empresa havia posat com a condició indispensable per avançar en la negociació l'aixecament del bloqueig a Bellvei.

Pla obert de la mediació entre treballadors i direcció de Saint Gobain al Departament de Treball, el 20 de setembre del 2020 (Horitzontal)
Pla obert de la mediació entre treballadors i direcció de Saint-Gobain al Departament de Treball
ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut