Mostres de condol per l'atemptat al Manchester Arena que va deixar 22 morts i 59 ferits (Reuters)
Londres

Presó per al suposat "heroi" del Manchester Arena que va robar les víctimes

Després de ser aclamat per ajudar les víctimes, es van recaptar gairebé 60.000 euros per aconseguir que Chris Parker deixés de viure al carrer

RedaccióActualitzat

"Tristament, vostè no era l'heroi pel qual es va fer passar. Vostè era un lladre comú. El seu comportament ha estat jutjat com a repugnant per a tota la comunitat".

Aquest ha estat un dels arguments del jutge per enviar a presó un dels "herois" de l'atemptat de Manchester que va deixar 22 morts i 59 ferits el maig de l'any passat. Chris Parker, un captaire de 33 anys, ha estat condemnat a quatre anys i tres mesos per robar a diverses víctimes, tot i que va reivindicar que hi havia acudit per ajudar-les.

L'endemà de la tragèdia, Parker explicava que acostuma a esperar a les sortides dels concerts per demanar diners i que aquell dia, després de caure per l'explosió, va decidir ajudar una nena i una dona greument ferides. Això mentre "no deixava de plorar".

El magistrat de la Cort de la Corona de Manchester, David Hernández, ha basat la seva sentència en imatges de càmeres de seguretat que han rebel·lat que va robar objectes personals als ferits. Parker ha admès que va sostreure una bossa i el telèfon de dues víctimes, però ha negat haver sostret abrics, motxilles i utilitzat targetes bancàries de les víctimes, tal com se l'acusa.

Segons el jutge, l'assistència que va oferir va ser "limitada".

Hauria contestat als pares de la noia

En concret, ha reconegut haver robat el telèfon d'una adolescent de 14 anys greument ferida que l'estava utilitzant quan el terrorista suïcida, Salman Abedi, va fer explotar la càrrega.

Segons la fiscal, Louise Brandon, els familiars i amics de la noia van trucar-li diverses vegades per saber si estava bé. Parker els hauria penjat les trucades i respost amb un missatge automàtic: "Ho sento, no puc parlar ara".

Segons dictamina el jutge, també va sostreure la bossa d'una dona, Pauline Healey, que estava ferida al costat de la seva neta, que acabava de perdre la vida. Parker va utilitzar la targeta de crèdit de la dona per pagar en un restaurant de menjar ràpid proper.

Es van recollir diners per treure'l del carrer

Les suposades bones accions de Parker van generar una onada de solidaritat per aconseguir que l'home pogués deixar de viure al carrer. Més de 3.700 persones van donar fins a 59.700 euros a través d'internet.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
Anar al contingut