Vetlla en honor de les víctimes dels atemptats
Vetlla en honor de les víctimes dels atemptats (Reuters)
Manchester

Homenatges a les víctimes i històries d'herois anònims

Manchester viu l'endemà de l'atemptat en què van morir 22 persones i 59 van resultar ferides entre la consternació i el reconeixement a les persones que van ajudar els afectats

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts ha estat un dia de degoteig constant de mostres de suport a les víctimes de l'atemptat al Manchester Arena i d'un contundent rebuig a la violència. L'endemà de l'atac en què van morir 22 persones i 59 més van resultar ferides, la ciutat s'ha bolcat en els homenatges a les víctimes.

Manchester ha estat el centre de la majoria dels homenatges

A la plaça Albert Square, al centre de Manchester, s'ha fet una vetlla en honor de les víctimes dels atemptats.

 

El degà de la catedral de Manchester, acompanyat per representants de les comunitats jueva i musulmana, ha ofert un servei religiós al carrer en record de les víctimes.

 

La primera ministra, Theresa May, ha firmat el llibre de condolences a l'Ajuntament de Manchester i ha visitat alguns dels ferits als hospitals.

 

La reina Elisabet II ha expressat, a través d'un comunicat, el seu agraïment als serveis d'emergència, i també ha expressat el seu condol a tots els afectats per "aquest terrible esdeveniment".

 

Històries de solidaritat

Una de les històries que més han commogut és la de Paula Robinson, a qui han batejat com "l'àngel de Manchester". Era amb el seu marit a l'estació a l'estació de tren de Victòria, molt a prop del lloc de l'explosió, quan van veure molts menors sortir de l'Arena desorientats i sense localitzar els seus pares. Va agafar un grup de 50 i els va portar a un Hotel Holiday Inn Express. Se'n va fer càrrec i va avisar a través de les xarxes socials els pares que podien anar-los a buscar a l'hotel.

 

També va ajudar un grup d'assistents al concert la mare d'Ariana Grande, Joan Grande, que va obrir les portes dels camerinos després de l'explosió. Joan Grande estava asseguda a primera fila, segons informa TMZ, va acompanyar un grup de deu seguidors i els va posar en un lloc segur.

Un altre dels herois és un captaire, Chris Parker, que espera sempre a les sortides dels concerts per demanar diners. Era a la sortida del concert d'Ariana Grande i l'explosió el va fer caure. A partir d'aquell moment, segons explica Metro, va intentar ajudar les víctimes. Explica que va ajudar una nena i una dona d'uns 60 anys que estaven greument ferides. Parker assegura que "no ha deixat de plorar i que el més impactant és que la majoria dels ferits eren nens."

Mostres de suport del món de l'esport

El jugador del Manchester City Yaya Touré i el seu agent, Dimitri Seluk, han promès donar més de 100.000 euros per ajudar les víctimes de l'atemptat. Seluk ha explicat a la cadena Sky Sports que les notícies de les morts de gent jove els han afectat molt:

"La notícia que una nena de 8 anys va anar a veure el seu artista favorit i no va tornar a casa és molt dura de llegir. Yaya i jo volem ajudar. Hem estat parlant aquest matí del que ha passat i m'ha preguntat què podíem fer. Hem acordat donar 50.000 lliures cada un per ajudar les víctimes d'aquest crim tan horrorós. Tant és si les víctimes són de Manchester o no, això no importa."

La UEFA ha anunciat que aquest dimecres es farà un minut de silenci a la final de l'Europa League entre el Manchester City i l'Ajax.

Diversos esportistes, com Cristiano Ronaldo, David De Gea i Wayne Rooney, han mostrat a les xarxes el seu suport a les víctimes de l'atemptat:

 

El dolor dels fans

Entre els fans s'ha fet viral el símbol de la gira Dangerous Woman Tour juntament amb un crespó negre amb les etiquetes #PrayForManchester i #PrayForArianators en homenatge a les víctimes.

 


A París, la Torre Eiffel s'ha apagat a la mitjanit en solidaritat amb les víctimes de Manchester. Al març, quan va haver-hi l'atac a Londres en què van morir cinc persones als voltants del Parlament britànic, la gran icona parisenca ja va fer la mateixa acció.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeTheresa MayRegne UnitReina Elisabet II
Anar al contingut