Pols entre la Fiscalia i la família Pujol poc abans que el jutge tanqui la causa

Els Pujol demanen a Hisenda que certifiqui que no tenen milions amagats

RedaccióActualitzat

Pols entre la Fiscalia i la família Pujol pocs dies abans que el jutge De la Mata decideixi sobre què fer amb la causa, els Pujol intenten que s'arxivi el cas. L'últim escrit presentat al jutge pretén ser definitiu. I vol reforçar la idea que no hi ha cap euro no declarat de la família en un paradís fiscal, més enllà dels coneguts i regularitzats. D'entrada, demanen al Ministeri d'Hisenda que actuï.

La defensa argumenta que els últims mesos ha entrat del tot en vigor l'estàndard de l'OCDE que obliga un centenar de països --inclosos paradisos fiscals-- a informar dels comptes que hi tenen determinades persones. I afegeixen que amb aquest tràmit Hisenda confirmaria que no hi ha cap euro dels Pujol per trobar.

Si els Pujol busquen tancar el cas, la Fiscalia, tot el contrari. Ara, ha demanat que s'allargui la instrucció que, per termini, acabaria el dilluns 23. L'argument és que encara no ha arribat l'última informació demanada a Andorra i Luxemburg sobre els possibles moviments de diners de Jordi Pujol Ferrusola amb alguns dels seus socis.

El ministeri públic segueix la tesi que hi ha milions encara amagats i blanquejats, basant-se en els últims informes de la UDEF. La defensa ho nega. Diu que els milions sempre són els mateixos i que les comissions rogatòries només donen la informació sobre com s'han mogut.

Recordem que Jordi Pujol Ferrusola va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real el 25 d'abril del 2017, per ordre del jutge De la Mata. El Nadal de 2017 va quedar en llibertat després de pagar una fiança de mig milió d'euros.

 

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut