La furgoneta de la Guàrdia Civil, amb Pujol Ferrusola a dins, entrant a Soto del Real
La furgoneta de la Guàrdia Civil, amb Pujol Ferrusola a dins, entrant a Soto del Real
Madrid

El jutge decreta presó sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola

El jutge José de la Mata ha decretat presó sense fiança per al fill gran de l'expresident de la Generalitat. És el primer membre dels Pujol empresonat arran de les investigacions sobre l'herència familiar.

RedaccióActualitzat

El jutge que investiga l'origen de la fortuna familiar dels Pujol, José de la Mata, considera que el fill gran de l'expresident ha continuat ocultant i blanquejant diners fora de l'estat espanyol, i alterant i destruint proves rellevants per al cas. És per això que aquest dimarts, després de sentir-lo declarar, va decidir imposar-li la presó incondicional i sense fiança. Jordi Pujol Ferrusola ja ha passat la primera nit a la presó de Soto del Real, a Madrid, i de matinada l'han traslladat a Barcelona perquè assistís als escorcolls al seu domicili i al seu despatx

Segons les investigacions d'Anticorrupció, des que el van començar a investigar, Jordi Pujol Ferrusola ha aconseguit amagar prop de 30 milions d'euros.

El jutge José de la Mata, en una interlocutòria de tretze pàgines, detalla els tres arguments bàsics per enviar el primogènit dels Pujol a la presó:

  • Ha continuat fent negocis internacionalment sota sospita, i fins i tot n'havia projectat en el futur.
  • Ho ha fet amb l'ajuda d'una xarxa d'amics, coneguts i testaferros per tramar coartades i teixir una xarxa que li evités aportar proves a la justícia.
  • Cal impedir que obstrueixi la investigació en cap àmbit, ni a Espanya ni a la resta del món, és a dir, a tot arreu on Pujol Ferrusola ha fet negocis.

Petició de presó preventiva d'Anticorrupció

Va ser la Fiscalia Anticorrupció la que va demanar la presó preventiva per a Jordi Pujol Ferrusola. El fill gran de l'expresident va declarar aquest dimarts, per tercer cop, a l'Audiència Nacional pel cas de la fortuna familiar.

La UDEF creu que, durant el temps en què l'han investigat, hauria evadit 30 milions d'euros de l'estat espanyol. A més, la Policia Nacional afegeix que alguns d'aquests diners serien de procedència il·lícita, i parla de la suposada deixa andorrana.

Jordi Pujol Ferrusola té els comptes congelats des de l'octubre del 2015 i també se li va retirar el passaport. Per tant, la mesura preventiva demanada per Anticorrupció estaria encaminada a evitar que el fill gran de l'expresident de la Generalitat continuï fent moviments amb els seus fons a l'estranger.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut