Venècia

Polèmica per la mort d'un immigrant ofegat a Venècia enmig de rialles i insults

Centenars de vianants i turistes van veure com el jove s'ofegava i, fins i tot, van gravar vídeos del tràgic moment

RedaccióActualitzat

Pateh Sabally, un immigrant gambià de 22 anys, va morir diumenge ofegat al Gran Canal de Venècia, en ple dia i mentre l'observaven centenars de persones

La mort de Sabally ha aixecat polèmica a Itàlia perquè ningú s'explica per què ningú es va llançar a l'aigua per auxiliar Pateh. A més, segons els diari "Corriere della Sera", alguns dels vianants van proferir insults racistes mentre veien com el jove gambià s'ofegava. A les xarxes socials, hi ha almenys cinc vídeos del moment de l'ofegament; en alguns se senten insults i rialles de persones que fan mofa davant del tràgic succés.

La Fiscalia italiana ha decidit obrir una investigació de les circumstàncies d'aquesta mort:

 

La policia investiga si Sabally es va voler suïcidar perquè no s'entén per què no pot arribar fins a cap dels dos salvavides que li van llançar des d'un dels "vaporettos" que circulen pel Canal. 

Segons les autoritats, no es pot considerar que hi hagi hagut delicte de denegació d'auxili. Però ningú no entén per què ningú va saltar a l'aigua a intentar ajudar el jove i treure'l de l'aigua. 

L'Ajuntament de Venècia es farà càrrec de les despeses del funeral de Pateh Sabally. Segons el Síndic venecià, Luigi Brugnaro, "és un gest de respecte cap al jove que en un moment d'adversitat no troba la força per fer front a la desesperació".

Anar al contingut