Polèmica a França per la munició policial utilitzada contra els Armilles Grogues

Més de vint persones han resultat ferides greus en un ull o una mà a causa dels projectils i les granades policials

RedaccióActualitzat

Polèmica a França per la munició que la policia utilitza a les manifestacions.

El Ministeri de l'Interior ha obert una investigació després que diverses persones han denunciat que han resultat ferides per projectils.

El cas més conegut és el de Jerôme Rodrigues, un conegut Armilla Groga. Dissabte, durant l'onzena setmana consecutiva de mobilització d'aquest col·lectiu en els carrers de París, va resultar ferit en un ull.

Ell mateix va gravar les imatges que mostren com, en un primer moment, li explota una granada atordidora just al davant. Uns instants després, segons ell, va rebre l'impacte a l'ull d'una pilota de goma.

 

Jerôme Rodrigues, Armilla Groga ferit a l'ull durant la manifestació d'aquest dissabte

 

Segons Philippe de Veulle, el seu advocat, Rodrigues ha perdut la visió d'aquest ull. L'activista ja ha assegurat que, malgrat tot, pensa tornar a manifestar-se ben aviat.

"Estic molt enfadat, però passi el que passi, el que no et mata et fa més fort. Em poden amputar un braç o em poden amputar una cama que no em faré enrere, tornaré a les protestes tan bon punt la meva salut ho permeti"


Aquest no és l'únic cas. Segons diversos mitjans francesos, fins a 18 persones han perdut un ull per l'impacte de pilotes de goma disparades per la policia, i 4 més han perdut una mà per l'explosió de granades atordidores.

 

Ludovic Brévalle, Armilla Groga ferit a la cara per una granada policial

 

Ludovic Brévalle, un altre Armilla Groga, explica com va resultar ferit a la cara, precisament per una granada.

"No ho vaig veure venir. Aparentment van llençar la granada a quatre metres d'on jo era i em va anar directe a la cara. Em va perforar la galta. Porto 17 punts per fora i 4 punts dins la boca"


Es dona la circumstància que la policia antidisturbis francesa és l'única d'Europa que utilitza granades explosives per dissoldre manifestacions. El sindicat CGT i la Lliga dels Drets Humans ja han demanat als tribunals la seva prohibició, i també de les pilotes de goma.

 

 

L'advocat De Veulle ho considera "intolerable".

"Hi ha persones que estan greument ferits, que tenen ferides de guerra. N'hi ha que han perdut un ull, i això és intolerable en una democràcia com la nostra. La llista és enorme. És un balanç sagnant, sense precedents a la cinquena República".

 


A més d'obrir una investigació, el Ministeri de l'Interior ha anunciat que, a partir d'ara, els escopeters de la policia portaran una càmera incorporada en la seva equipació.

ARXIVAT A:
FrançaArmilles Grogues
Anar al contingut