Els Mocadors Vermells surten als carrers de París contra els Armilles Grogues

Centenars de persones participen en una "marxa republicana i per les llibertats"

RedaccióActualitzat

Mobilització, aquesta tarda, al centre de París, contra la "violència" dels Armilles Grogues i en defensa de la democràcia i les institucions republicanes.

Gairebé 10.000 persones han dit, a les xarxes socials, que tenien intenció de participar a l'anomenada "marxa republicana i per les llibertats". I prop del triple s'hi han mostrat interessades.

La marxa està previst fer-la entre la plaça Nation i la plaça de la Bastilla, que els convocants volen omplir.

 

 

La iniciativa va néixer al desembre, promoguda per Laurent Soulié, un enginyer de Tolosa, de 51 anys, quan va veure que el moviment dels Armilles Grogues no parava de créixer.

De seguida s'hi va sumar el col·lectiu dels Mocadors Vermells, sorgit al novembre per protestar contra el bloquejos dels Armilles Grogues durant les seves protestes.

 

 

La manifestació no és, en cap cas -han volgut deixar clar els Mocadors Vermells- cap suport al president Emmanuel Macron, sinó a la República i les seves institucions.

Investiguen un ferit greu en un ull

Amb alts i baixos de participació -i diversos episodis de violència-, les mobilitzacions dels Armilles Grogues ja fa gairebé tres mesos que tenen lloc, de manera ininterrompuda, cada cap de setmana.

Aquest dissabte van ser uns 69.000 a tot França, 4.000 dels quals a París. A la capital hi va haver moments de tensió i enfrontaments amb la policia, que va utilitzar gasos lacrimògens.

 

 

No ha estat la una jornada marcada per la violència, però un dels líders dels Armilles Grogues, força conegut, Jérôme Rodrigues, ha resultat ferit greument en un ull.

 

 

El seu advocat, Philippe de Veulle, ha assegurat que la lesió ha estat causada per un projectil policial, i el mateix Rodrigues assegura que uns testimonis el van poder recollir.

ARXIVAT A:
FrançaArmilles GroguesEmmanuel Macron
Anar al contingut