Palma

Podem denuncia que a la corrida de toros de Palma va sonar el "Cara al sol"

Unides Podem Balears demana investigar la "possible infracció de la Llei de Memòria Històrica" aquest divendres a la corrida de toros

RedaccióActualitzat

Unides Podem Balears ha demanat aquest dissabte públicament que s'investigui una "possible infracció de la Llei de Memòria Històrica" a la corrida de toros celebrada aquest divendres al Coliseu Balear de Palma quan va sonar l'himne falangista "Cara al sol" a través de la megafonia.

Segons ha informat la coalició, volen manifestar el seu rebuig davant "el vergonyós espectacle públic d'enaltiment i apologia del franquisme".

La formació morada entén que hi ha indicis de vulneració de la Llei autonòmica 2/2018, de 13 d'abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears, concretament sobre actes contraris a la Memòria Democràtica.

En aquest sentit, el partit insta la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i de Bon Govern, així com la direcció general competent, a prendre les mesures legals oportunes al respecte.

"No es pot permetre que a les nostres illes, en ple segle XXI, es torni a repetir un espectacle que a més d'atacar els drets dels animals, atempta contra la dignitat de les víctimes del feixisme i contra els drets humans."


Concretament, l'article 23 de la llei autonòmica diu que és contrari a la memòria històrica l'exhibició pública d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions fetes en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu de la revolta militar de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que van sustentar el règim dictatorial.

ARXIVAT A:
Unides Podem
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut