Palma

Protestes animalistes pel retorn de les corrides de toros a Palma dos anys després

Els animalistes han protestat davant el Coliseu Balear per reclamar la "fi de la tauromàquia" a les Illes

RedaccióActualitzat

Després de dos anys d'inactivitat, aquest vespre han tornat els toros a Palma. La plaça de la capital balear ha acollit la primera festa taurina programada en tot aquest temps. L'espectacle s'ha organitzat per commemorar el 90 aniversari de la inauguració del Coliseu Balear.

La festa s'ha fet vuit mesos després de la sentència del Tribunal Constitucional que va acordar anul·lar els articles més restrictius de la llei de bous a la balear: llei de regulació de les corrides de toros i de protecció d'animals a les Balears. Aquesta llei, encara que no prohibia la festa, sí que establia que "no es podien maltractar, ferir o matar els animals".

 

 

La llei balear va ser aprovada pel Parlament Balear el 2017, però al cap d'un mes el govern de Rajoy hi va presentar un recurs contra els articles que prohibien "picar, banderillar i matar els caps de bestiar".

La programació de l'espectacle taurí d'aquest vespre no ha trigat a arribar a Alemanya, font de turisme de les Balears, i ha estat notícia destacada a la ràdio pública:

 

 

 

Animalistes han protestat davant el Coliseu Balear per reclamar la "fi de la tauromàquia" a les Illes

El col·lectiu animalista ha convocat per aquest divendres a les 19.30 hores una concentració per reclamar la "fi de la tauromàquia" a les Illes enfront de la Plaça de toros de Palma.

El portaveu de l'Associació Animalista de Balears, Luis Miguel Pérez ha explicat que han protestat per la "derogació" que va fer el Tribunal Constitucional de la llei de toros a les Balears aprovada al Parlament de les Illes.

Es queixen perquè les institucions insulars "no han cancel·lat la corrida d'aquest divendres, tot i les deficiències de la plaça de toros".

 

 

Podem rebutja la corrida de toros i aposta per unes Illes "modernes i progressistes"

Podem ha mostrat el seu "rebuig" a la corrida de torosi ha indicat que "seguiran treballant, tot i els obstacles, perquè les Illes avancin cap a un model de societat progressista, modern, valent i que defensa el benestar animal".

Segons ha afirmat el partit en una nota, la legislatura passada van abanderar la lluita "contra la celebració d'aquest tipus d'actes, fins que l'expresident del govern, Mariano Rajoy, i el seu grup, la van recórrer".

Així mateix, han destacat la "coresponsabilitat" de l'actual president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que ha tingut "l'oportunitat de lluitar a favor d'una llei que també va presentar i va defensar el seu grup dins de les Illes, i que no ha estat capaç d'afrontar-la i defensar-la amb valentia".

Un jutjat anul·la l'acord d'un municipi mallorquí que es va declarar antitaurí

El jutjat número 1 del contenciós administratiu de Palma ha declarat nul l'acord pel qual l'Ajuntament de Binissalem es va declarar "localitat antitaurina", ja que considera que es tracta d'una declaració contrària a la llei.

L'Ajuntament de Binissalem, en ple ordinari fet al novembre de 2015, va dictar un acord en el qual es declarava "antitaurí i contrari a les curses de toros" i es comprometia a sol·licitar una nova Llei de Protecció Animal. Aquesta decisió va ser recorreguda per la Fundació Toro de Lídia el 2016.

Així mateix, el jutjat recalca en la seva sentència que els ajuntaments "no tenen competència en matèria d'espectacles taurins".

Anar al contingut