Barcelona

Poble Lliure, de la CUP, proposa un acord patriòtic per avançar en el procés

RedaccióActualitzat

Poble Lliure, una de les organitzacions integrades a la CUP, demana a la formació independentista superar les contradiccions internes. Volen evitar que es responsabilitzi la CUP d'aturar el procés després de l'esmena a la totalitat als pressupostos dels cupaires. Una decisió que no compartien, però que no els ha fet plantejar cap ruptura. Ho explica Guillem Fuster, portaveu de l'organització:

"Si tenim contradiccions amb la Candidatura d'Unitat Popular treballem-les, però que ningú ens pugui dir que som l'aturador del procés"

La proposta més destacada que s'ha presentat a l'assemblea és la resolució política "Cap a un Acord Patriòtic de les Esquerres per la República Confederal dels Països Catalans", en què Poble Lliure ha fet una interpel·lació directa a tots els agents polítics i socials d'esquerres del país favorables a la consecució de la república catalana a assolir una "entesa política" respecte al procés independentista.

Principalment, els punts que proposa l'organització per aquest acord pivoten al voltant de dos grans punts: "construir una República Catalana independent" que doni resposta "als anhels de justícia i llibertat" i la voluntat de "construir una hegemonia de les esquerres" plasmada en l'aplicació d'un programa polític de transformació.

Poble Lliure també creu que hi ha sectors a Convergència que no veuen bé el procés d'independència, als quals els demanen "un pas al costat".

Representants de partits polítics, sindicats i d'entitats de la societat civil han acceptat la invitació de Poble Lliure per assistir a la trobada. Entre aquests, el president de l'ANC, Jordi Sánchez; el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut