Pla Endreça: el govern Collboni intensifica la pressió sobre els manters a Barcelona

Alguns dels denunciats expliquen que la Guàrdia Urbana no només requisa el material sinó també els diners que duen a sobre

A l'estiu, la presència de manters s'intensifica en molts municipis de costa. Amb l'arribada del nou govern, l'Ajuntament de Barcelona augmenta la pressió sobre aquest negoci irregular, que atribueix a màfies. 

El nou govern municipal de Barcelona ha intensificat la presència policial dins del pla que anomena Endreça. Un dels primers efectes que s'està notant és menys presència de manters al carrer, i aquests denuncien que no només els estan requisant el material sinó també els diners que duen a sobre.

Expliquen que han estat aquests últims dies quan han patit més pressió policial. Ho constata també la Manoli, una veïna que cada dia baixa a donar-los un cop de mà amb el menjar o la roba. 

L'Ajuntament ho emmarca en un augment general d'agents que es destinen al pla. Fa pocs dies van explicar el decomís de més d'11.000 productes de la venda ambulant. 

Albert Batlle, regidor de Seguretat, assegura que aquesta és una activitat que no pot ser permesa de cap de les maneres: "A Barcelona no volem aquest tipus de negoci darrere del qual sempre hi ha activitats delictives i mafioses i, per tant, continuarem amb aquesta pressió, que a més entenem que compta amb el suport ple de la ciutadania."

D'altra banda, Lamine Sarr, portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i Top Manta, diu que aquest tipus de persecució es pot comparar amb la del darrer any de govern de l'alcalde Xavier Trias i demana que abans d'acabar amb aquesta activitat es facin projectes socials perquè aquestes persones puguin regularitzar la seva situació.

L'Ajuntament de Barcelona ha decomissat més d'11.000 productes de la venda ambulant
L'Ajuntament de Barcelona ha decomissat més d'11.000 productes de la venda ambulant (CCMA)

A Roses també volen reduir el nombre de manters

El passeig marítim de Roses es converteix cada vespre en una botiga a l'aire lliure. Des de fa més d'una dècada, amb l'arribada de l'estiu, els venedors ambulants hi posen la parada.

Van començar sent una cinquantena i ara gairebé en són 500. Una situació que fa temps que denuncia l'Associació de Comerciants. 

El nou govern municipal reconeix el problema i afirma que cal actuar amb més contundència. Aquest estiu, en aquesta localitat de l'Alt Empordà s'ha confiscat més d'una tona de productes falsificats, sobretot roba i complements. 

Per la seva banda, alguns dels manters demanen que se'ls permeti legalitzar l'activitat. 

 

ARXIVAT A:
ComerçAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut