Barcelona

Piqué adverteix que els pressupostos de l'Estat estan "plens de trampes" i incompleixen l'Estatut

El líder del PP català, Josep Piqué, creu que els pressupostos de l'Estat són una trampa per Catalunya perquè, segons ell, el govern del PSOE està incomplint l'Estatut en matèria d'inversió. La preparació del projecte de pressupostos està envoltada d'una forta polèmica perquè, a Catalunya, tant CiU com ERC estan disposats a presentar-hi una esmena a la totalitat si no es compleixen els preceptes de l'Estatut. Per la seva banda, el PSC acusa Artur Mas de negociar malament el finançament amb Rodríguez Zapatero.

Actualitzat
El president i candidat del Partit Popular de Catalunya, Josep Piqué, ha estat taxatiu a l'hora de ficar cullerada en la polèmica sobre les inversions que rebria Catalunya de l'Estat si prospera el projecte de pressupostos generals previstos pel ministre Pedro Solbes. Piqué, en un dinar a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha assegurat que el govern central "fa trampa".

En concret, Piqué ha advertit que "s'està incomplint la disposició addicional de l'Estatut" que fixa una inversió estatal a Catalunya equivalent al pes d'aquesta comunitat en el PIB, i que els números presentats estan "plens de trampes".

El dirigent popular criticat una "falta de transparència" en els números dels pressupostos, on "ens maregen amb xifres". En aquest sentit, ha apostat per gestionar de manera adequada el pressupost de la Generalitat, que ascendeix a 30.000 milions d'euros, i fer un seguiment de les infraestructures concretes que necessita Catalunya.

Piqué ha afirmat que la inversió regionalitzable no arriba al que està previst a l'Estatut, i que les xifres facilitades per Pedro Solbes amb relació a Catalunya barregen "conceptes heterogenis". El dirigent del PPC ha dit que, en lloc de parlar sobre inversions globals, ell preferia parlar d'inversions en projectes concrets, i en aquesta línia ha reivindicat el IV Cinturó. D'altra banda, Piqué ha defensat la gestió privada de la majoria dels serveis aeroportuaris i ha titllat de "desastre" la gestió que fa dels aeroports l'ens estatal AENA.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut