Mas replica a Montilla que ell no va pactar amb Zapatero una xifra d'inversió, sinó una fórmula

El president de CiU i candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que en el pacte amb Zapatero sobre l'Estatut no es va acordar "cap xifra" d'inversions estatals a Catalunya, sinó "la fórmula" que s'ha inclòs a l'Estatut. Mas ha explicat que els 428 milions d'euros anuals que CiU va anunciar com a inversió estatal són els que "Zapatero es va comprometre a assumir". D'aquesta manera, el líder de CiU ha donat resposta a les crítiques que el candidat socialista, José Montilla, que l'ha acusat de acceptar per a Catalunya una xifra d'inversions en infraestructures inferior a la que al seu parer s'aconseguirà.

Actualitzat
Mas ha afegit que quan CiU ha fet el càlcul en la negociació dels pressupostos generals de l'Estat ha vist que la xifra oferta per Zapatero és clarament insuficient.

D'altra banda, el candidat nacionalista ha afirmat, respecte al debat "cara a cara" amb Montilla, que "no hi ha un problema d'idioma", sinó de "concepte". Mas ha dit al candidat socialista que el "cara a cara" s'ha d'emetre per a Catalunya, i no per a l'Estat, com ha proposat el PSC. Sobre l'idioma, el president de CiU ha afegit que Montilla pot parlar en l'idioma que vulgui, que ell ho fara en català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut