Entrega del distintiu de Ciutat de la Sardana 2019 a Perpinyà, ACN
Entrega del distintiu de Ciutat de la Sardana 2019 a Perpinyà, ACN

Perpinyà, la primera ciutat de la Catalunya Nord en ser Ciutat de la Sardana

La ciutat de Perpinyà és, a partir d'avui, Ciutat de la Sardana en el vuitè nomenament d'aquesta distinció

Actualitzat

Des d'aquest dissabte, i durant els pròxims 365 dies, Perpinyà serà la Capital de la Sardana. És el primer cop, en els set anys que s'atorga aquesta distinció, que la rep una ciutat de la Catalunya Nord. L'última havia estat Montblanc.

L'acte de proclamació de la ciutat com a Capital de la Sardana 2019 l'ha acollit la Sala de les Llibertats de Perpinyà. El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, destaca que el distintiu travessa la "frontera física dels Pirineus" i assegura que la Sardana hi està "molt viva".

"Arribem a Perpinyà, terra catalana i de sardana, on aquesta llavor plantada per aquesta dansa de cohesió i germanor perviu més que mai."

Amb paraules semblants ho explica Danièle Pagès, l'adjunta de l'alcalde de Perpinyà, que considera la sardana una dansa que permet "reconèixer els lligams" entre els catalans del nord i del sud.

L'acte ha comptat amb una cercavila, animada per un grup amb música tradicional, i quan ha arribat a l'Ajuntament de Perpinyà s'ha descobert una placa amb el distintiu de Capital de la Sardana 2019.

Quan ha acabat la cercavila els assistents han fet una ballada de sardanes

 

Durant l'acte s'han entregat dues medalles d'or de la ciutat de Perpinyà a dos compositors que han creat dues sardanes.

 

 

ARXIVAT A:
Cultura popular
Anar al contingut