Carlos Zanón amb la novel·la de Pepe Calvalho, al Raval de Barcelona
Carlos Zanón amb la novel·la de Pepe Calvalho, al Raval de Barcelona
Barcelona

Pepe Carvalho, el llegendari detectiu de Vázquez Montalbán, reviu amb Carlos Zanón

La novel·la, "Problemas de identidad", situa la trama en la Barcelona actual i dona al protagonista una mirada contemporània

Actualitzat

A Pepe Carvalho te'l pots trobar darrere de qualsevol cantonada del Raval, el barri on té el despatx.

I a partir d'ara, les possibilitats d'ensopegar-hi augmenten perquè, 16 anys després de la mort de Manuel Vázquez Montalbán, l'autor, Carvalho... torna.

Ho fa amb Carlos Zanón, a qui alguns amics li van recomanar que no es compliqués la vida.

"Era un embolic en què tenies més coses a perdre que a guanyar, a priori."

I és que no és fàcil tornar a donar vida a un personatge icònic, de qui els seus milions de lectors (i espectadors) ja tenen una idea molt preconcebuda.

"Jo no sabia, ni podia, ni volia intentar imitar l'estil o l'esperit d'un escriptor com Manuel Vázquez Montalbán. Aleshores, la qüestió era fer una cosa que jo sentís com a meva amb un personatge que no era meu."

El resultat de tot plegat es titula "Problemas de identidad". Hi retrobem el detectiu amb la mirada escèptica de sempre.

Nova novel·la del detectiu Pepe Carvalho, escrita per Carlos Zanón

La trama comença a Madrid i es trasllada a Barcelona a principis del 2017 amb el procés independentista com a teló de fons, tot i que el mateix Zanón ha explicat que Carvalho "no s'identifica amb cap bàndol".

I aquí, en una ciutat turística sobre la qual Carvalho no estalvia penjaments, el lector descobrirà com es va conèixer amb el seu creador, Manuel Vázquez Montalbán.

"Plantegem la idea que Carvalho era un personatge real en el qual Vázquez Montalbán va abocar els seus fantasmes i les seves fantasies."

 

 

Manuel Vázquez Montalbán, a Casa Leopoldo, en el 25è aniversari de Pepe Carvalho, l'any 1997

Com bé saben tots els lectors de Pepe Carvalho, Casa Leopoldo és el restaurant fetitxe del detectiu, però els temps canvien perquè al llibre de Zanón, Pepe Carvalho dina i sopa a altres establiments de Barcelona.

"No volia posar-me a les sabates de Vázquez Montalbán i anar als mateixos llocs. Volia una altra Barcelona."

Casa Leopoldo, això sí, continuarà ben present en l'imaginari popular. I més ara, que l'emblemàtic restaurant ha anunciat que concedirà un nou guardó literari coincidint amb el 90è aniversari.

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut