"Pensa, vota, actua": la crida de les entitats socials als electors del 28A

Entitats socials entren en campanya per reclamar als candidats que incloguin temes urgents al debat electoral

RedaccióActualitzat

Entitats socials, ONGs i associacions dedicades a àmbits molt diversos han entrat en campanya. Reclamen als partits polítics que abordin temes que afecten la globalitat, com el medi ambient, l'habitatge, la crisi dels refugiats, l'avortament o l'eutanàsia, però que no encapçalen els programes electorals.

Amb campanyes concretes i eslògans punyents intenten influir en les eleccions per defensar les seves lluites i sacsejar les consciències dels electors.

 

"Ens està costant la vida. Ens està costant el planeta"

Greenpeace ha tornat a fer una campanya agressiva per defensar la lluita contra el canvi climàtic i increpar els partits. La setmana passada, activistes de l'ONG van penjar una pancarta simulant una factura gegant a les torres de Colón de Madrid perquè els partits no s'oblidin del medi ambient. És la "factura mediambiental" que deixen els governs i paguen els ciutadans.  
 

 

"Vides o morts? Si no tries, no et trio"

Proactiva Open Arms, l'organització catalana dedicada al rescat d'immigrants al Mediterrani, fa mesos que té el vaixell immobilitzat. La seva campanya assenyala directament a la responsabilitat dels candidats i futurs governants. Diferents cares conegudes, com Jordi Évole o Rossi de Palma, demanen que els polítics es posicionin clarament sobre la immigració perquè els electors puguin decidir el seu vot amb arguments.
 

 

"Lliures fins al final"

L'eutanàsia ha entrat de ple en el debat electoral, després del cas d'Ángel Hernández, l'home que ha ajudat a morir la seva dona, María José Carrasco. Els partits s'han retret mútuament el bloqueig de la llei al Congrés; l'Associació Dret a Morir Dignament fa temps que va obrir una campanya per apel·lar els partits polítics a regular l'eutanàsia.
 

 

"Jo voto vivenda"

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca també ha entrat en campanya i ha presentat un "pla de xoc de mesures urgents per legislar a favor del dret a l'habitatge" perquè tots els candidats les incloguin en els seus programes electorals.  

 

"Fem posar malalts els polítics"

Amb una ocurrent fotografia retocada dels principals candidats del 28A com a malalts, l'ONG Metges del Món convida els polítics a posar-se en la pell dels que pateixen. Demanen, així, que se centrin en els problemes reals de la gent. Metges del Món denuncia que la salut és el tercer tema que més preocupa els electors i, paradoxalment, és un tema absent en els discursos electorals.  

 

L'Església en campanya o fora del discurs polític

L'Església catòlica també ha volgut entrar en campanya i la Conferència Episcopal ha publicat una guia per votar centrada en la família i contra l'avortament i l'eutanàsia.

 

Luis Argüello, de la Conferència Episcopal Espanyola, proposa una guia per a l'elector

 

Per contra, l'organització Europa Laica demana que es prohibeixi als candidats polítics que participin en actes religiosos durant la campanya electoral. Consideren que la Junta Electoral, de la mateixa manera que prohibeix simbologia política en espais públics durant el període electoral, hauria de prohibir la religiosa.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut