Pau Donés en una imatge del novembre del 2018 (ACN/Mar Vila)
Pau Donés en una imatge del novembre del 2018 (ACN/Mar Vila)

Pau Donés, Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts a títol pòstum

També es reconeix el dissenyador Andrés Sardá i el cantant Manolo García

RedaccióActualitzat

La Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts distingeix les persones i entitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural o han tingut un paper important en el foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

El govern espanyol ha reconegut aquest 2020 32 personalitats i institucions de la cultura amb aquest guardó.

S'ha premiat a títol pòstum el músic Pau Donés, fundador, compositor i cantant de Jarabe de Palo, que va morir al juny passat, i el dissenyador Andrés Sardá, mort el setembre del 2019. Entre els catalans distingits hi figura, a més, el cantant Manolo García.

El Consell de Ministres també ha aprovat la concessió de la Medalla d'Or de les Belles Arts en música a la cantant Rosario Flores, al compositor i director d'orquestra Gustavo Dudamel, al compositor de música cinematogràfica i videojocs Hans Zimmer i a la soprano María Bayo.

Altres destacats amb la Medalla d'Or són els actors Álvaro de Luna, que va morir el 2018, Antonio Resines i Carlos Hipólito, les actrius Adriana Ozores i Emma Suárez, el director d'escena Emilio Sagi i els directors de cinema Montxo Armendáriz i Álex de la Iglesia.

També han estat distingits els ballarins i coreògrafs Sara Baras, Antonio Canales, Carmen Werner i Teresa Nieto.

La col·leccionista i mecenes Pilar Lladó, presidenta de la Fundació d'Amics del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, la presidenta del Patronat de la Fundació Federico García Lorca Laura García Lorca, i l'acròbata i pallasso Miguel Ángel Fernández, "Tinga Tinga", també han rebut la distinció.

El filòsof Emilio Lledó, els catedràtics Simón Marchán Fiz i Valeriano Bozal, la restauradora de pintura María Dolores Fuster Sabater, l'artista multidisciplinari Paz Muro i la galerista i col·leccionista Marga Sánchez també ha estat guardonats.

El cuiner Quique Dacosta, la Real Maestranza de Caballería de Sevilla, en el seu 350è aniversari; l'editorial Marcial Pons i la col·lecció de Cinema i Dret de l'editorial Tirant lo Blanch també rebran la Medalla d'Or de Belles Arts del 2020.

ARXIVAT A:
MúsicaCinemaArtModa
Anar al contingut