Mapa de les restriccions a Parcs i espais naturals per risc d'incendi

Parcs naturals tancats i activitats a l'aire lliure restringides pel risc d'incendi

Aquest divendres es barren els accessos al cap de Creus, l'Albera i el Montgrí, i des d'aquest dijous ja no es pot accedir al Parc Natural de Montserrat, a la Baronia de Rialb, al Massís de Cadiretes i a les Gavarres

Actualitzat

Situació d'alerta màxima pel risc d'incendi, des d'aquest dijous fins dissabte, a Catalunya, per les condicions meteorològiques extremes que s'esperen, amb temperatures que es poden enfilar als 40 graus, amb baixa humitat i vent.

Per evitar riscos s'ha activat el pla Alfa 3 i s'han tancat els accessos a diferents espais naturals de Catalunya. Són el Cap de Creus, l'Albera i el Montgrí, la Baronia de Rialp, Montserrat i els massissos de Cadiretes i les Gavarres.

Mapa de les restriccions a parcs i espais naturals pel risc d'incendi

Aquest nivell d'alerta implica que queda prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les àrees de lleure.

De fet, aquest dijous s'ha declarat un incendi al Montgrí que ha afectat més de 100 hectàrees. El risc d'incendi és extrem a punts de l'Alt i el Baix Empordà. I molt alt a una bona part de les comarques gironines, el prelitoral i la Catalunya Central, i també a la Noguera.

També es restringeix la pràctica d'activitats esportives al medi natural, es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi.

Els agents rurals demanen que qualsevol ciutadà que detecti alguna sospita o indici de foc forestal, s'adreci immediatament al telèfon d'emergències 112.

Més incendis que fa un any

El Departament d'Interior destaca la situació "difícil i intensa" de fa uns dies i assegura que només el mes de juliol els Bombers de la Generalitat han atès 535 per incendis (155 estrictament forestals) pels 291 atesos el juliol del 2020.

Des de principis del 2021 i fins al 20 de juliol, els Bombers han treballat en 3.704 incendis de vegetació, el doble que l'any passat durant el mateix període, quan es va treballar en 1.858.

Pel que fa al nombre  d'hectàrees cremades en incendis forestals aquest 2021 han sigut de 862, quan en tot el 2020 se'n van cremar 132

Hectàrees cremades en incendis forestals

Crida a la "corresponsabilitat"

Per tot plegat, el Departament d'Interior fa una crida a la "corresponsabilitat" i Protecció Civil recomana no fer rutes ni sortides al medi natural aquests dies i demana no llençar burilles ni fer servir barbacoes no autoritzades.

Segons dades d'Interior, el 42% dels incendis forestals de les últimes setmanes han estat fruit d'una negligència, com el de Llançà. L'any passat, els incendis intencionats o fruit de negligències van suposar un 54% del total.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut