Oriol Pujol surt de la presó en règim de tercer grau, 72 dies després d'ingressar-hi
Oriol Pujol sortint de la presó de Brians 2 en tercer grau (ACN)
Sant Esteve Sesrovires

Oriol Pujol surt de la presó en règim de tercer grau, 72 dies després d'ingressar-hi

Ingressarà dilluns en un centre obert, on haurà d'anar-hi a dormir de dilluns a divendres

RedaccióActualitzat

Oriol Pujol ha sortit de la presó de Brians 2 en règim de tercer grau aquest matí. A partir de dilluns, ingressarà en un centre de règim obert, on hi haurà de dormir cada dia excepte els caps de setmana, que els podrà passar a casa. Al centre s'hi haurà d'estar vuit hores al dia entre setmana.

Pujol va ingressar voluntàriament a Brians 2 el 17 de gener per complir la condemna de dos anys i mig de presó pel cas de les ITV. La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima va decidir la setmana passada ratificar el tercer grau que la Junta de Tractament de Brians 2 va proposar unànimement per a ell.

El tercer grau li permetrà sortir de dia per treballar o fer activitats de reinserció i dormir a la presó entre setmana. El cap de setmana el podrà passar al domicili.

Aquesta decisió es produeix quan Pujol no fa ni tan sols dos mesos que està a la presó, temps màxim d'observació que la llei preveu per a aquesta classificació. El comportament del pres, el risc de reincidència, l'arrelament familiar i si té feina fora són alguns dels elements que es valoren per concedir el tercer grau penitenciari.

La classificació en tercer grau també implica el trasllat de l'intern des d'un centre penitenciari de règim ordinari a un centre penitenciari de règim obert, cosa que passarà dilluns que ve.


Condemna de dos anys i mig de presó

L'exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya va acceptar una pena de dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, delicte continuat de suborns i falsedat documental. Va reconèixer que va cobrar comissions per influir, amb adjudicacions manipulades, en el mapa de les ITV. Amb aquest pacte, la seva dona es va deslliurar de la presó.

El fill de Jordi Pujol va demanar canviar la pena de presó per treballs comunitaris, però la jutge l'hi va denegar. Pujol, finalment, no va presentar recurs contra aquesta decisió i tampoc va esgotar el termini per entrar al centre penitenciari.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut