Oriol Pujol acudint aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona
Oriol Pujol acudint aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona
Barcelona

Oriol Pujol demana fer treballs socials en lloc d'entrar a la presó pel cas ITV

La fiscalia demana l'ingrés immediat com a part de l'acord amb Pujol de complir 2,5 anys de presó a canvi d'exculpar la seva dona

Actualitzat

Oriol Pujol, l'ex-secretari general de Convergència i fill de l'expresident, ha demanat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona poder fer treballs socials a la comunitat a canvi de la seva condemna de presó pel cas de les ITVs.

Pujol ha reiterat el seu penediment pels fets.

"M'he vist amb els ulls d'aquest procediment i no m'he agradat a mi mateix."

El Tribunal l'ha citat per decidir si ordena el seu ingrés a la presó per complir la condemna de 2 anys i mig per haver cobrat comissions il·legals en el conegut cas de les ITV.

 

 

El seu advocat, Xavier Melero, ha explicat que la substitució no és cap rebaixa de la pena i que és una opció exemplar per la societat.

"Els treballs en benefici de la comunitat no són una pena de segon ordre, són un substitutiu penal molt meditat, i que efectivament tenen també una eficàcia comunicactiva amb la societat molt important. A més a més, en el cas de persones que tenen una rellevància pública, una notorietat pública, també implica una projecció aquest tipus de treball que són molt beneficiosos per a tothom."

Melero ha afegit que la substitució és possible ja que els delictes pels quals està condemnat, per separat, no superen els 2 anys de condemna.

 

 

La fiscalia demana l'ingrés immediat a la presó per complir la condemna pels delictes de tràfic d'influencies, prevaricació i falsedat en documents mercantil, i ha argumentat que més exemplaritzant és l'ingrés a presó.

Oriol Pujol va arribar a un acord amb la fiscalia segons el qual accedia a complir 2 anys i mig de presó a canvi que se n'exclogués la seva dona. La fiscalia considera que l'ingrés a la presó és part del compliment del pacte.  

El Tribunal comunicarà per escrit la seva decisió que podria trigar fins després de les festes de Nadal.

ARXIVAT A:
JudicialCorrupció
Anar al contingut