Proposen el tercer grau per a Oriol Pujol 57 dies després d'ingressar a la presó
Oriol Pujol (EFE)

Oriol Pujol ingressa a la presó de Brians 2 pel cas ITV

L'ex-secretari general de CDC ha passat la primera nit a la presó després d'acceptar una pena de dos anys i mig de presó per l'anomenat cas de les ITV

Actualitzat

Oriol Pujol ha entrat a la presó de Brians 2. L'Audiència de Barcelona va ordenar fa vuit dies que hi ingressés després d'haver estat condemnat per l'anomenat cas de les ITV.

El cinquè fill de l'expresident ha entrat a la presó a les quatre de la tarda, segons han explicat fonts de la Secretaria de Mesures Penals del Departament de Justícia.

Com que ha estat un ingrés voluntari, Pujol ha entrat a Brians a peu. Un cop dins, l'han conduït al mòdul d'ingressos, on es passa per una revisió mèdica i un equip decideix quin mòdul és el més adient. Aquest procés pot trigar de 2 a 5 dies.

 


Dos anys i mig de presó

L'ex-secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya va acceptar una pena de dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, delicte continuat de suborns i falsedat documental. Va reconèixer que va cobrar comissions per influir, amb adjudicacions manipulades, en el mapa de les ITV. Amb aquest pacte, la seva dona es va deslliurar de la presó.

El fill de Jordi Pujol havia demanat canviar la pena de presó per treballs comunitaris, però la jutge l'hi va denegar. Pujol, finalment, no ha presentat recurs contra aquesta decisió i tampoc ha esgotat el termini per entrar al centre penitenciari.

 

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut