Barcelona

"Operació tornada" del pont del Pilar amb set morts a les carreteres catalanes

El pont del Pilar ha estat marcat per un tràgic balanç d'accidents mortals a Catalunya. Des que divendres va començar l'operació, set persones han mort a les carreteres catalanes. És el pitjor balanç de víctimes mortals en un pont del Pilar dels últims cinc anys. El 2005 hi van morir vuit persones. El Servei Català de Trànsit ha demanat extremar la precaució a la carretera durant el retorn d'aquest dimarts a la tarda, sobretot tenint en compte el temporal de pluja i vent que afecta el país. L'últim dels sinistres ha estat a Vacarisses, entre tres turismes, i ha causat un mort i dos ferits greus.

Actualitzat
L'"operació tornada" del pont del Pilar s'ha notat poc a les carreteres. No s'han detectat incidències remarcables i la circulació ha estat ben còmoda. Només hi ha hagut alguna incidència a l'A-2, a l'altura de Lleida, que provocava dos quilòmetres de cua en sentit Barcelona. Hi ha hagut un camió implicat, i això ha obligat a tallar un carril.

Set morts en sis accidents


El darrer accident de trànsit mortal que hi ha hagut a Catalunya des que va començar l'"operació sortida" del pont del Pilar ha estat a la C-58, a Vacarisses. La col·lisió entre tres vehicles ha provocat un mort i dos ferits greus.

Unes quantes hores abans, a les nou del vespre de dilluns, dues persones han mort en un accident de trànsit a la Jonquera. A conseqüència del sinistre, en què s'han vist implicats un camió i un turisme, han mort els dos ocupants del cotxe, un home i una dona. Els dos vehicles han topat per causes que encara es desconeixen.

L'accident ha obligat a tallar l'autopista AP-7 en sentit sud, des del quilòmetre 1 al 0, a l'altura de la Jonquera. Aparentment la col·lisió ha tingut lloc quan el turisme intentava reincorporar-se a la via després de sortir-ne.

El primer dels sinistres va tenir lloc divendres a la tarda, a Riudarenes, a la Selva. Un home de 33 anys va morir quan el turisme en què viatjava va sortir de la carretera i va xocar contra un arbre.

Dissabte es va produir un altre sinistre mortal però a Vilalba Sasserra, poc després de dos quarts de deu del vespre, en un xoc frontal entre una furgoneta i un ciclomotor. El conductor de la moto, un home de 38 anys i veí de Vallgorguina, va morir com a conseqüència de l'impacte.

A la C-25, a l'altura de Rajadell, un home de 61 anys va morir aquest diumenge al matí després que el seu cotxe va sortir de la via per causes que no se saben. La seva acompanyant, una dona també de 61 anys, va resultar ferida greument i va ser evacuada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Un nen de 4 anys va morir aquest diumenge a la tarda a Viladecavalls. L'accident va passar al quilòmetre 26 de la C-58, en direcció a Terrassa, a un quart de tres de la tarda, quan dos cotxes van xocar frontalment per causes que encara es desconeixen. En un dels turismes hi viatjaven cinc persones membres de la mateixa família. L'impacte va provocar la mort del menor, que anava en el seient posterior del vehicle. A l'altre cotxe, hi viatjava una sola persona, que ha resultat il·lesa. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius dels serveis sanitaris es van desplaçar fins al lloc del sinistre.

El director general del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha dit a Catalunya Ràdio que el mal temps d'aquest dies ha influït en la majoria dels accidents mortals. De fet, quatre dels sis sinistres amb morts estan relacionats amb la pèrdua del control del vehicle.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut