Open Arms desembarcarà a Itàlia les 363 persones rescatades des de dilluns

Itàlia ha ofert a l'ONG catalana el port de Pozzallo, després que Malta es negués tres vegades a acollir-les

RedaccióActualitzat

El vaixell d'Open Arms ja té un port segur on poder desembarcar.

Aquest dissabte, finalment, Itàlia els ha assignat el port de Pozzallo, al sud de l'illa de Sicília, per desembarcar les 363 persones que porta a bord, recollides en cinc rescats des de dilluns. Entre les persones rescatades hi ha 97 menors sense familiars que els acompanyin. Està previst que desembarquin diumenge a dos quarts de nou del matí.

 

 

El vaixell Open Arms tornava a passar per una situació compromesa al Mediterrani. L'embarcació anava sobreocupada, perquè només té capacitat per a 300 persones. A més, només els quedava menjar per a dos dies més.

Dijous al vespre, l'embarcació de l'ONG catalana va rescatar entre 70 i 100 persones que navegaven a la deriva. A començaments de setmana, havia rescatat 282 persones en quatre embarcacions a la costa de Líbia.

Els migrants que són a bord del vaixell presenten fractures, cremades i alguna infecció, a més del quadre posttraumàtic habitual en la majoria de rescatats.

 

 

Aquesta setmana han demanat a Malta tres vegades poder accedir a un port, però les autoritats malteses els ho han negat cada vegada.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut