Personal d'Open Arms ajuda uns migrants que anaven a la deriva
Personal d'Open Arms ajuda uns migrants que anaven a la deriva
Roma

L'Open Arms rescata 282 persones en quatre embarcacions a la costa de Líbia

Els rescatats, entre els quals hi ha una quarantena de menors no acompanyats, esperen un port segur per poder desembarcar

RedaccióActualitzat

L'Open Arms ha fet quatre rescats al Mediterrani en menys de 48 hores. L'últim, aquest dimecres al migdia, quan ha respost a una trucada de socors d'una embarcació a la deriva. Han rescatat 45 persones, entre elles un nen de 5 anys, que està ferit.

 

Dimarts al matí, el vaixell de l'ONG ja va rescatar 79 persones. I abans, de matinada, havien assistit dues barques en perill amb 56 i 102 migrants.

Per tant, ara mateix són 282 persones a bord de l'Open Arms, algunes amb lesions que requereixen atenció mèdica.

Dimarts, l'ONG denunciava que entre els rescatats hi ha almenys 38 menors no acompanyats. 

 

Segons Open Arms, aquests migrants venen de països com el Sudan del Sud, Gàmbia, Egipte, el Senegal, Burkina Faso, Guinea o la República Centreafricana. 

Ara esperen que algun país europeu els ofereixi un port segur per desembarcar. Per ara, cap ha autoritzat l'operació, tot i que l'ONG ho ha demanat de forma reiterada. 

En les últimes hores, Itàlia ha permès el desembarcament a Tàrent de 403 migrants rescatats per l'Ocean Viking, que gestionen SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres. I Malta ha admès 77 persones que anaven en una embarcació de l'organització alemanya Sea Eye

 

 

Fa menys de dos dies que l'Open Arms va salpar després d'arreglar una avaria al motor. Actualment, és l'únic vaixell humanitari que hi ha a la zona de cerca rescat de Líbia, d'on surten la majoria dels migrants que volen arribar a la costa europea. 

Les ONG es queixen de la falta de resposta dels governs i reclamen que no s'hagi de negociar cada desembarcament de forma individual, mentre que les persones rescatades han d'esperar durant dies al mar.

ARXIVAT A:
MigracionsOpen Arms
Anar al contingut