Barça

Onada de solidaritat amb Tito Vilanova

El món de l'esport, però també personalitats de la cultura i la política, han volgut donar suport a l'entrenador del Barça en saber que havia recaigut de la seva malaltia.

Ramon RadóActualitzat
La notícia del nou tractament que haurà de fer Tito Vilanova i el seu adéu a la banqueta blaugrana ha generat una gran onada de solidaritat. Des de mitja tarda d'aquest divendres, quan la notícia ha començat a córrer i fins després de la roda de premsa de Rosell i Zubi, l'etiqueta #ànimsTito ha estat una de les més utilitzades i, entre milers de persones anònimes, figures del món de l'esport, però també personalitats de la cultura i la política, han volgut donar suport a l'entrenador del Barça.

Un dels missatges més emotius ha estat el del fins fa poc jugador del Barça Eric Abidal, que també ha superat un càncer, que ha escrit: "Ànims Tito. Ets gran. Sempre al teu costat. Una abraçada enorme". Un altre jugador que fins fa ben poc convivia amb Vilanova al vestidor blaugrana, David Villa, també ha volgut transmetre-li "molta força per seguir lluitant en aquest moment tan difícil".  
L'expresident del club Joan Laporta ha manifestat que "la unitat del barcelonisme avui es diu Tito", després de la polèmica dels últims dies. El blaugrana cedit a l'Everton Gerard Deulofeu i el jugador del Barça B Javi Espinosa també s'han afegit als missatges de suport a l'entrenador.

Pel que fa a les seccions, el qui va ser entrenador de l'equip d'handbol del club, Xesco Espar, ha desitjat a Vilanova que "la malatia et tracti com tu tractes el futbol i a nosaltres". El jugador del Barça d'handbol Viran Morros també recorda que "ara comença el partit més important de tots".  
Exjugadors del Barça també s'han sumat als missatges d'ànim, com el migcampista Marc Crosas o el porter Pepe Reina, que ha recordat que "el futbol és efímer, igual que els seus triomfs i derrotes". El lateral esquerre durant els anys noranta Sergi Barjuan ha qualificat la notícia de "cop molt dur" i ha demanat a tothom estar amb Tito i la seva família.

La Lliga de Futbol Professional ha enviat un missatge en què diu que "el càncer no entén de noms ni d'equips" i fa una crida a "estar tots més que mai al costat de Tito Vilanova". L'Espanyol, un dels grans rivals del Barça, i clubs com el Llevant, el València o l'Atlètic de Madrid també han donat ànims al fins aquest divendres entrenador del Barça.

Des de les files del gran rival del Barça, el davanter 'merengue' Álvaro Morata ha desitjat "tots els ànims del món" per a Tito. Altres futbolistes, com el migcampista de l'Athletic de Bilbao Ibai Gómez, els jugadors de la Reial Societat Antoine Griezmann i Rubén Pardo o els espanyols del Swansea Michu i Pablo Hernández també s'han sumat als missatges de suport a l'entrenador blaugrana. També des de la Premier League, el "Kun" Agüero o Santi Cazorla han volgut donar ànims a Vilanova: "estem amb tu" i l'exjugador del Vilareal Marcos Senna li ha enviat "una forta abraçada".

Més enllà del futbol, el món de l'esport s'ha bolcat en els missatges de suport a Vilanova. El jugador de bàsquet Pau Gasol ofereix els "millors desitjos" per a Tito, el ciclista Joaquim "Purito" Rodríguez ha enviat des de França "molts ànims" a Tito, la seva família i els seus amics i el tennista Nicolás Almagro es mostra convençut que aquest és "un altre partit que tenim clar que guanyaràs".  
La nedadora Erika Villaécija, que està concentrada preparant-se pels Mundials de Barcelona, ha escrit que, "hores abans de començar el Mundial, una notícia que ho para tot". El motociclista Nico Terol o el jugador de bàsquet Rudy Fernández també desitja que Tito "es recuperi aviat".

L'expresident de Cantàbria Miguel Ángel Revilla ha apuntat que "tant de bo puguin curar" la malaltia de Tito i el músic Pep Poblet també s'ha sumat l'etiqueta #ànimsTito.

El publicista Risto Mejide ha fet una piulada dient que Tito "no es retira", sinó que "es concentra per al partit més important de la seva vida". Aquest ha estat un dels missatges que més gent ha retuitejat al llarg de la tarda, entre d'altres, Adrià Vilanova, fill del tècnic, en la primera confirmació ¿indirecta- de la notícia per part de l'entorn de Tito.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut