L'Havana / Washington

Obama defensa la via diplomàtica amb Cuba al blog de Yoani Sánchez

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha respost a un qüestionari elaborat per la bloguera cubana Yoani Sánchez. En el seu famós blog Generación Y, Sánchez explica que havia tramès dues cartes, una a l'oficina d'Obama i una altra a la de Castro, amb set preguntes sobre les relacions entre Washington i l'Havana. Obama li ha respòs, Castro, no. En la seva resposta, el president dels EUA diu que el que vol de Cuba "és més respecte als drets humans i a les llibertats polítiques i econòmiques".

Actualitzat
Yoani Sánchez explica al seu blog que "després de mesos d'intents he aconseguit fer arribar un qüestionari al president nord-americà, Barack Obama, amb alguns d'aquests temes que no em deixen dormir". I afegeix: "Són incògnites que neixen de la meva experiència personal i reconec que cadascun dels meus compatriotes podria redactar-les d'una manera diferent i pròpia."

Raúl Castro no ha respost al qüestionari, però sí que ho ha fet Obama. El mandatari nord-americà agraeix l'oportunitat que li brinda Yoani per compartir impressions sobre Cuba. A una de les preguntes Obama respon: "En el cas de Cuba, l'ús de la diplomàcia s'hauria de traduir en més oportunitats per promoure els nostres interessos i les llibertats del poble cubà".

En una altra de les respostes afirma que el que els EUA volen de Cuba "és més respecte als drets humans i a les llibertats polítiques i econòmiques", cosa que "s'uneix a les esperances que el govern respongui a les aspiracions de la seva gent de gaudir de la democràcia i de poder determinar el futur de Cuba lliurement".
Anar al contingut