Nova rebaixa del preu de graus i màsters universitaris, que s'aplicarà als més cars

A partir del curs vinent hi haurà dos nivells de preus a les universitats públiques en lloc dels tres actuals

RedaccióActualitzat

Els preus de les universitats públiques s'abarateixen per tercer any consecutiu. A partir del setembre només hi haurà dos nivells de preus, ja que desapareix el tercer, que és el més car. Així, estudis com ara les Enginyeries o Medicina costaran el mateix que Periodisme o Belles Arts.

Són els graus d'experimentalitat alta, on la rebaixa és d'un terç i suposarà un estalvi de més de 500 euros per curs.

Un estalvi semblant també notaran els que facin un màster habilitant, és a dir obligatori per exercir una professió, com ara el del professorat de secundària, advocats o arquitectes.

A més, els graus amb preus mitjans també s'abarateixen un 26%. En tots els casos el preu per crèdit serà de 18,46 euros.

I pel que fa als graus amb menys experimentació, mantenen el preu, que no arriba als 18 euros per crèdit. Tampoc canvia el de la resta de màsters oficials, que és de 27,67 euros.

La tercera rebaixa consecutiva dels preus públics universitaris també beneficiarà els estudiants de famílies en situacions econòmiques més vulnerables. A partir del pròxim curs 2022-2023, optaran a preus per crèdit inferiors a 6 euros en els graus universitaris i de menys de 15 euros en els màsters necessaris per exercir una professió.

Aquests estudiants es beneficien d'una bonificació dels preus públics universitaris d'entre el 80% i el 70%. Ho ha explicat en roda de premsa la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, que ha afegit que el compromís del govern és equiparar els preus de tots els graus d'aquí tres anys.

"Els estudiants pagaran menys per estudiar i les universitats podran seguir oferint la màxima qualitat, perquè el cost l'assumirem des del govern."

Això, després que, ara fa pocs dies, el Parlament aprovés justament blindar per llei la rebaixa de les matrícules universitàries; rebaixa ja en vigor des del 2020, però que ara no es podrà revertir gràcies a l'aprovació d'una ILP presentada pels estudiants.

La rebaixa anunciada aquest dilluns té un cost al voltant dels 27,5 milions d'euros que assumeix el govern.

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut