Norwegian vol reduir 1.191 treballadors a Espanya i tancar la base de Barcelona

La reestructuració anunciada per la companyia afectarà el 85% de la plantilla que treballa als aeroports espanyols

RedaccióActualitzat

Norwegian Air Shuttle ha anunciat la posada en marxa d'un procediment d'acomiadament col·lectiu per a 1.191 treballadors de les seves bases d'Espanya els pròxims dies, cosa que afectarà el 85% del total de tripulants. L'aerolínia tanca la seva base a Barcelona, decisió que afecta 607 treballadors, el total de la plantilla.

Norwegian ha anunciat la intenció de deixar inoperatives i sense tripulacions tres de les cinc bases de curt radi que quedaven a Espanya, en concret Barcelona, Gran Canària i Tenerife Sud. En canvi, mantindrà les dues bases operacionals de Màlaga i Alacant, tot i que amb un sol avió en cadascuna durant aquest any.

Norwegian, però, continuarà creixent a Dinamarca i Finlàndia. Aquí continuaran sortint i aterrant vols de Norwegian; però, segons la companyia, amb tripulació escandinava.

Aquest serà el cavall de batalla de les negociacions que comencen aquest dimarts, com manté el responsable de Vol i representant del sindicat USO sector aeri, Ernesto Iglesias: "A Noruega han tingut ajuts del govern noruec. Aquestes ajudes estaran subjectes a què es contracti personal del país, lògicament. Però aquí és on nosaltres haurem de posar de manifest que hem estat rebent ajudes en ERTO del govern espanyol i que això ha de comptar per alguna cosa".

USO i el sindicat de pilots Sepla han assegurat que "afrontaran units" les negociacions per mantenir el màxim nombre de llocs de treball de les tripulacions establertes a Espanya i defensar seus drets laborals.

La companyia ha explicat en un comunicat que es troba en un procés de "reestructuració" i que l'ha portat a cada un dels mercats on la companyia ja tenia operacions: els països nòrdics, el Regne Unit, els Estats Units, Itàlia i França. Fonts de Norwegian confirmen que és conseqüència del cessament de les operacions de llarga distància i el redimensionament de les seves operacions.

A aquests números, encara cal afegir-hi una cinquantena de tècnics que treballen a la planta de manteniment d'avions de Barcelona. I part del personal d'oficines de la seu corporativa, que la companyia ja ha dit que mantindrà a la capital catalana juntament amb la d'Oslo i Riga.

 

Norwegian va tancar l'any 2019, abans de la pandèmia, amb una flota de 156 avions, dels quals 37 eren de llarga distància (Boeing 787 Dreamliner) i 119 de curts distància o de passadís únic.

Norwegian travessa per una complicada situació financera que s'ha agreujat amb la pandèmia i que l'ha dut a replegar la seva activitat a Noruega i a reduir la seva flota. Fins a l'any passat, l'aerolínia va tenir el seu hub de llarg radi al sud d'Europa a l'Aeroport del Prat.

 

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut