El ministre de Justícia francès, Éric Dupond-Moretti (Reuters / Stephanie Lecocq)

"Ningú ensenya els pits, que no fa prou calor?": la pregunta masclista d'un ministre francès

El titular de Justícia va adreçar-la a un grup de periodistes dones que li qüestionaven el cas d'una noia detinguda i multada per exhibició sexual en fer topless

Onada d'indignació a França pel comentari masclista d'un dels seus ministres, el titular de Justícia, Éric Dupond-Moretti. Adreçant-se a un grup de periodistes dones, en un moment en què es pensava que els micròfons estaven apagats, els ha etzibat el següent:

"Veig que entre les dones periodistes que m'heu fet preguntes cap de vosaltres era davant meu amb els pits a l'aire. No fa prou calor?"

L'àudio del moment l'ha filtrat un programa d'investigació de Ràdio França:

La frase, pretesament irònica, s'emmarca en un altre tema d'actualitat igual de polèmic a França.

Dissabte una dona va ser aturada per la policia per caminar en topless pels carrers de la ciutat d'Orlhac, a la regió occitana d'Alvèrnia-Roine-Alps.

Els agents la van multar per exhibició sexual, tot i que ella va defensar que, com que era un dia de molta calor, només volia actuar de la mateixa manera que els homes que caminaven amb el tors nu pel carrer.


Reacció ciutadana

La situació va despertar un gran malestar social i, com a protesta, es va convocar una manifestació multitudinària per donar suport a la noia.

Moltes de les persones que hi van participar eren dones sense samarreta, que van fer crides a "alliberar els pits femenins" de les "mirades de porc" i del patriarcat.

La protesta va acabar amb aldarulls i amb el ministre de Justícia desplaçant-se a Orlhac, on va acabar pronunciant la broma sexista i de mal gust.


Les justificacions no refreden l'ambient

Després que l'àudio hagi corregut com la pólvora, l'entorn de Dupond-Moretti s'escuda dient que les seves paraules s'han tret de context.

Asseguren que només volia dir que les periodistes que anaven vestides estaven complint la llei, tot i que les justificacions no han refredat l'ambient.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme França
Anar al contingut