Logo de Netflix
La plataforma cobrarà uns tres euros més per cada subcompte

Netflix cobrarà més per compartir compte en una prova pilot a tres països

La plataforma de streaming cobrarà uns tres euros mensuals per compartir el compte a Xile, el Perú i Costa Rica

RedaccióActualitzat

S'ha acabat això de compartir el compte de Netflix sense cap cost addicional. De moment, només per als usuaris de Xile, el Perú i Costa Rica.

La plataforma de streaming permetrà als usuaris d'aquests tres països crear fins a dos subcomptes per a dues persones de fora del domicili, a qui cobrarà uns tres euros mensuals més. És a dir, l'usuari principal seguirà pagant la quota habitual i els titulars dels subcomptes hauran de pagar aquest import extra.

De moment, Netflix ha fixat unes quotes de 2.380 pesos a Xile --2,70 euros al canvi--, 2,99 dòlars a Costa Rica --2,70 euros-- i 7,9 sols al Perú --1,90 euros--.

Els usuaris dels subcomptes tindran el seu propi perfil, recomanacions, llista de visualitzacions, nom d'usuari i contrasenya. Ara bé, sense pagar aquests diners extres, la plataforma no els permetrà accedir al seu contingut. Per controlar-ho, quan Netflix detecti que s'està intentant accedir a un compte des de fora de casa, requerirà a l'usuari que introdueixi un codi de verificació per validar l'inici de sessió.

En un comunicat, Netflix explica que ho fa amb l'objectiu "que els membres que comparteixen els seus comptes fora de casa ho facin de manera fàcil i segura". Segons la companyia, el fet que les persones que no conviuen juntes utilitzin un perfil comú afecta la "capacitat d'invertir en nous programes de televisió i pel·lícules" per als subscriptors.

En tot cas, la mesura vol posar fre als perfils de persones que no paguen per la subscripció, la gaudeixen des d'un altre domicili diferent del que està vinculat el compte i paguen la factura a mitges amb el titular.


Netflix no aclareix si ho ampliarà a altres països

En el mateix comunicat, la plataforma assegura que estudiarà com funciona el nou sistema a Xile, el Perú i Costa Rica abans de fer canvis "a qualsevol altre lloc del món".

De moment, no ha especificat a quins altres països planeja implementar aquestes tarifes addicionals o si les estendrà de forma generalitzada al seu servei.

Ara mateix, a Espanya, Netflix ofereix tres tipus de plans: el bàsic, amb un cost de 7,99 euros al mes i que només permet una pantalla; l'estàndard, a 12,99 euros i que permet dues pantalles simultànies; i el Premium, amb una quota mensual de 17,99 euros i la possibilitat de veure fins a quatre continguts alhora.

Fa només dos mesos, la plataforma va apujar un euro la quota del pla estàndard, i dos euros, la quota del Premium.

Netflix compta amb més de 221 milions d'usuaris de pagament a tot el món.

ARXIVAT A:
Televisió
Anar al contingut