Agents de la policia judicial, fent tasques d'investigació a la discoteca Fonda Milagros de Múrcia
Agents de la policia judicial fent tasques d'investigació a la discoteca Fonda Milagros de Múrcia

Múrcia aparta els funcionaris que no van precintar les discoteques incendiades

Els locals d'oci, on van morir 13 persones, tenien una ordre de cessament d'activitat que no es va arribar a complir

Actualitzat

L'alcalde de Múrcia, José Ballesta, ha apartat els funcionaris que van intervenir en el procés administratiu relacionat amb l'empresa Teatre Murcia SL, propietària de les discoteques incendiades el diumenge en un sinistre que va causar la mort de 13 persones i en va ferir 24 més.

I és que, segons ha explicat el mateix Ajuntament, les discoteques operaven sense llicència d'obertura i pesava sobre elles una ordre de cessament d'activitat des del 2022 que la corporació local no havia arribat a complir.

La decisió del batlle arriba després que aquest dilluns s'obrís un expedient informatiu amb l'objectiu d'aclarir quina era la situació administrativa dels locals de la zona de les Atalaies.


Tenien l'ordre de tancar des del gener del 2022

Aquesta mesura cautelar s'ha establert mentre l'Ajuntament du a terme la investigació que es va iniciar hores després de la tragèdia.

Ara la investigació se centrarà a recopilar informació, amb caràcter prioritari i urgent, de dades i informes de diversos serveis municipals relacionats amb el cas.

L'objectiu és aclarir el que va passar amb l'ordre de cessament d'activitat de la discoteca Teatre, dictada pel conseller d'Urbanisme de l'anterior govern el gener del 2022 i depurar possibles responsabilitats.

Les dues discoteques incendiades a Múrcia, Teatre i Fonda Milagros
Les dues discoteques incendiades a Múrcia, Teatre i Fonda Milagros (EFE / Marcial Guillén)

Mentresant, l'Ajuntament ha sol·licitat personar-se com acusació particular en el procés obert pel jutjat d'instrucció número 3 de Múrcia, que investiga 13 delictes d'homicidi imprudent en l'incendi de les discoteques.

També la patronal hostalera de Múrcia ha anunciat que es personarà com a acusació popular.


Els testimonis declaren

Mentrestant, aquests dies els testimonis encara presten declaració a la Policia Nacional. Un d'ells ha explicat als mitjans que, quan es va declarar l'incendi poc abans de les sis de la matinada, hi havia entre 30 i 40 persones a la pista de ball de la sala, moltes menys de les que hi havia un parell d'hores abans.

Aquest dimecres la Policia Nacional ha acabat d'identificar els tretze morts a les discoteques Teatre i Fonda Milagros i ha citat les famílies per informar-los sobre l'entrega dels cossos.

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut