Sant Joan Despí

Mundó acusa el govern espanyol de fer "bullying" diplomàtic

El conseller de Justícia posa com a exemples la retirada del nom del càrrec d'Amadeu Altafaj i la retirada de credencials al cònsol honorari de Letònia

RedaccióActualitzat

En "L'entrevista del diumenge al 3/24", el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha denunciat el "bullying" diplomàtic que, diu, fa el govern espanyol.

Mundó s'ha referit als últims episodis: la suspensió cautelar del TSJC del nom del càrrec d'Amadeu Altafaj com a representant permanent de la Generalitat a la Unió Europea.

I també la retirada de credencials al cònsol honorari de Letònia, Xavier Vinyals, ordenada pel Ministeri d'Exteriors per haver lluït una estelada al consolat durant la Diada.

Mundó ha explicat que "el cònsol ha aclarit que aquesta estelada és a l'edifici on hi ha el consolat, no pas a les dependències del mateix consolat." I ha afegit:

"Jo crec que això és un altre exemple d'aquest "bullying" diplomàtic que l'estat espanyol ha endegat contra Catalunya perseguint coses que a la vista dels ciutadans són ridícules. L'estat espanyol té molts problemes, té moltes prioritats que no passen per combatre, d'una manera tan contundent, qüestions tan poc importants."

El mateix Vinyals, també president de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, ho nega i diu que no ha amagat mai les seves conviccions.

 

 

A les xarxes, Vinyals ha rebut diferents suports, com el de la consellera de la Presidència que denuncia la ingerència de l'Estat:

 


O el del president d'Òmnium, que critica la judicialització i la mentida:

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut