Multa històrica de Brussel·les a Google: 4.343 milions d'euros

Actualitzat

Multa història a Google. La Comissió Europea considera que la multinacional nord-americana ha abusat de la seva posició dominant, i li imposa una sanció de 4.343 milions d'euros. És la segona, perquè el juny del 2017 ja va multar l'empresa amb 2.400 milions.

En aquesta ocasió, la comissària de la Competència, Margrethe Vestager, considera provat que Google va obligar fabricants de mòbils, com Samsung o Huawei, a preinstal·lar als aparells el Google Search si volien utilitzar el sistema operatiu Android.

D'aquesta manera, Google s'assegurava que els usuaris del mòbil ja utilitzaven, directament, la seva aplicació, i no s'instal·laven cercadors de la competència.

 

Android és el sistema operatiu més utilitzat del món, amb una quota del 80% del mercat. Segons Brussel·les, Google hauria obligat alguns fabricants a signar contractes d'exclusivitat, per utilitzar només el seu sistema operatiu o ve Google Search.  Així ho ha denunciat Margrethe Vestager, comissària europea de la Competència.

"Aquestes pràctiques han impedit als competidors la possibilitat d'innovar i de competir segons els seus mèrits, i han impedit que els consumidors europeus puguin beneficiar-se dels avantatges d'una competència efectiva en l'important mercat dels dispositius mòbils.  Aquesta pràctica és il·legal segons la legislació antimonopoli de la UE."

Vestager reclama a Google que canviï la seva manera de fer:

"El què volem és que Google canviï el seu comportament. És un comportament il.legal i volem que s'aturi d'una manera efectiva. Això és el què demanem. No és una qüestió moral, això és un mercat, hi ha normes en aquest mercat i Google les ha de complir com tothom." 

 

 

 

Segona multa


La sanció de la Comissió Europea arriba després que hagi passat un període mínim de 90 dies, un marge que Brussel·les ha de donar a les empreses sota expedient per rectificar les seves pràctiques. Les negociacions entre Vestager i la multinacional no han funcionat, i ara arriba la multa, que és la segona.

El 27 de juny del 2017, la Comissió va multar Google amb 2.400 milions d'euros pel seu servei de Google Shopping, que també, sistemàticament, deixava de banda els serveis d'empreses de la competència.

Segons Bloomberg, la comissària Vestager va trucar aquest dimarts el cap executiu de Google, Sundar Pachai, per comunicar la decisió. 

ARXIVAT A:
GoogleTecnologia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut