Chris Martin durant l'actuació de Coldplay a Frankfurt el juliol de 2022 (Europa Press/Andreas Arnold/DPA)

Motxilles vibratòries i llengua de signes per als fans de Coldplay amb problemes auditius

La banda anglesa ofereix experiències inclusives en els concerts a l'Estadi Olímpic, per a les persones amb problemes de visió o d'oïda

RedaccióActualitzat

La setmana que ve, el grup anglès Coldplay ofereix quatre concerts a l'Estadi Olímpic de Barcelona, quatre trobades amb els fans que tindran una característica que les fa força úniques: seran accessibles per a persones amb problemes auditius.

Previstos per al 24, 25, 27 i 28 de maig, cadascun dels quatre dies el públic assistent podrà seguir el concert també a través de la interpretació a la llengua de signes que faran quatre intèrprets, Eva García Cordorniu, Òscar Argemí, Anna Armadà Aguirre i Aitor Pérez Rello. Una interpretació que es farà a dues llengües de signes, la catalana i l'espanyola.  

A més, es proporcionaran motxilles vibratòries perquè les persones amb problemes auditius visquin el concert com una experiència "completa". Es tracta de dispositius tàctils anomenats SUBPAC que "transfereixen de manera silenciosa i precisa freqüències baixes profundes per crear una experiència immersiva, física i de cos sencer", segons s'explica a la web del fabricant.


La iniciativa de fer accessibles les actuacions de Coldplay va ser del líder de la banda, Chris Martin, que es dona la circumstància que té un problema auditiu des de fa anys, i de la seva parella, Dakota Johnson, segons han explicat en un comunicat els responsables de l'Associació Sociocultural enCantades, que promou experiències inclusives.


Concerts inclusius

De fet, a la seva web, Coldplay hi destaca un apartat dedicat a la inclusió en què explica: "en totes les actuacions oferim intèrprets de llenguatge de signes [en les llengües] locals". I també que per a les persones cegues o amb molt poca visió ofereixen "visites tàctils abans de l'actuació".

Per a les persones interessades, Coldplay posa a disposició l'adreça de correu electrònic access@coldplay.com.

Pel que fa a enCantades, serà la primera vegada que aquesta entitat farà una interpretació bilingüe, a dues llengües de signes simultàniament.

Actuació de Coldplay a Wembley, Londres, l'agost de l'any passat (Europa Press/Suzan Moore/DPA)

Els quatre concerts de Coldplay a Barcelona són les quatre úniques actuacions del grup a tot Espanya dins de la gira actual, Music of the Spheres

Inicialment, es van anunciar dos concerts, que es van ampliar a un tercer i, hores més tard, a un quart i últim. Les entrades es van posar a la venda a l'agost i van exhaurir-se en poc temps.

En total, la banda liderada per Chris Martin sumarà 200.000 espectadors i serà la primera a omplir quatre nits (gairebé) consecutives l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut