Eddie Van Halen en un concert del 2008 (Reuters/Mario Anzuoni_Las Vegas)
Eddie Van Halen en un concert del 2008 (Reuters/Mario Anzuoni_Las Vegas)

Mor el guitarrista Eddie Van Halen, icona del rock dur dels anys 70 i 80

Eddie Van Halen estava considerat un dels millors guitarristes de tots els temps

Redacció/AgènciesActualitzat

Eddie Van Halen, cofundador de la banda Van Halen i icona del rock de la dècada dels 70 i els 80, ha mort aquest dimarts als 65 anys a causa d'un càncer de gola. N'ha informat el seu fill Wolfgang, integrant del grup en la seva última etapa, a través de Twitter.

"No puc creure que hagi d'escriure això, però el meu pare, Edward Lodewijk Van Halen, ha perdut la seva dura batalla contra el càncer aquest matí. Era el millor pare que hagués pogut demanar. Cada moment que vaig compartir amb ell damunt i fora de l'escenari van ser un regal. El meu cor està fet miques i no crec que mai es pugui recuperar. T'estimo molt, pare."

 

 

Nascut el 26 de gener de 1955 a Nimega, als Països Baixos. el músic era membre de la banda de rock dur Van Halen, fundada a Califòrnia el 1974 amb el seu germà Alex, que n'era el bateria.

Poc després, el 1978, aconseguirien un gran èxit amb el seu àlbum de debut, que tenia el nom del grup, amb 10 milions de còpies venides.

Es considera que bona part de la fama del grup era pel virtuosisme d'Eddie Van Halen amb la guitarra elèctrica i la seva original tècnica quan feia solos amb l'instrument.

Eddie Van Halen, l'any 2012 (Reuters/Lucas Jackson)

La carrera del grup va ser molt fructífera en les dues dècades següents, amb 11 discos d'estudi fins al 1998, que van vendre uns 90 milions de còpies a tot el planeta. Van Halen va fer una aturada dels escenaris l'any 2004, només trencada per una gira del 2006 al 2007.

El guitarrista ha mort al Providence Saint John's Health Center de Santa Monica, a Califòrnia, als Estats Units.

L'èxit més conegut del grup Van Halen va ser el tema "Jump".

 

 

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut