Madrid

Mor l'actor José Luis López Vázquez als 87 anys

Ha mort un dels grans actors de l'escena espanyola, l'actor José Luis López Vázquez, als 87 anys després d'una llarga malaltia. López Vázquez va fer de protagonista de nombroses pel·lícules, com "El pisito", " La gran familia", "Mi querida señorita" i el telefilm "La cabina". També va participar en importants muntatges teatrals, com "La muerte de un viajante", i en nombroses sèries televisives. L'any 2004 l'Acadèmia del Cinema espanyol li va atorgar el Goya d'honor. La capella ardent quedarà instal·lada aquesta tarda al Teatro María Guerrero de Madrid.

Actualitzat
López Vázquez, nascut l'11 de març del 1922, va debutar el 1940 al Teatre María Guerrero amb l'obra "El anticuario", de Suárez de Deza i Luis Escobar. Al cinema, la seva carrera va arrencar sis anys després amb "María Fernanda la Jerezana", d'Enrique Herreros.

López Vázquez va començar la seva trajectòria professional fent papers còmics. Cap als anys 60 va interpretar pel·lícules dramàtiques, i va arribar a fer-ne més de dues-centes. En la seva llarga carrera destaquen títols com "Plácido", "El verdugo", "Peppermint Frappé", "Atraco a las tres", "La prima Angélica" i la trilogia de "Patrimonio nacional" de Berlanga, a més del gran èxit de televisió "La cabina", per la qual va ser guardonat amb un premi Emmy el 1973.

La seva última aparició al cinema va ser en la pel·lícula d'Antonio Mercero "Y tú, ¿quién eres?", rodada fa dos anys. L'any 2004 l'Acadèmia del Cinema espanyol li va atorgar el Goya d'honor.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut