Congelat fins a morir després de nou hores en una vorera de París el fotògraf René Robert

Mor congelat el fotògraf René Robert després de caure i estar nou hores al carrer a París

Una hipotèrmia extrema va acabar amb la vida del fotògraf, a qui ningú va ajudar quan estava ajagut al carrer després d'una caiguda

RedaccióActualitzat

Nou hores d'indiferència han sacsejat la consciència col·lectiva a França. És el temps que el fotògraf René Robert, de 85 anys, va passar estirat a terra en una vorera del centre de París fins a morir d'una hipotèrmia extrema, sense que ningú l'ajudés.

El fotògraf suís, conegut pels seus retrats d'artistes del flamenc, havia sortit a passejar prop de la plaça de la República. És el lloc d'on surten la majoria de marxes que recorren la capital francesa i hi convergeixen cinc línies de metro. No és pas un indret recòndit o poc transitat, però de totes les persones que van passar per allà durant nou hores, cap es va parar a socórrer-lo.

Cap a quarts de deu del vespre havia sortit de casa. "Va ensopegar? Es va trobar malament? No ho sabem. El que sí que sabem és que va caure, va quedar una mica inconscient i no es va poder aixecar", va explicar el periodista i amic seu Michel Mompontet, que va donar a conèixer els fets, ocorreguts la nit del 18 al 19 de gener, a la televisió France Info aquest dilluns.

Robert va continuar allà fins que, a quarts de set del matí, una persona sense sostre va avisar els bombers. El van portar a l'hospital, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

"Com hem pogut arribar fins aquí? El que ens diu aquest tràgic final de vida és una cosa totalment horrible sobre el nostre comportament i la nostra solidaritat cap als altres", ha dit Mompontet.

A més, el periodista ha denunciat a les xarxes socials el comportament "indigne i inhumà" de la policia quan la vídua de Robert els va preguntar pel seu marit.


Gran fotògraf del flamenc

René Robert és autor d'una "obra visual potent i sensible que recorre més de 50 anys amb l'art flamenc com a brúixola artística i centre de gravetat estètica", segons la revista digital especialitzada De Flamenco.

Un nom poc conegut per al gran públic, tot i que algunes de les seves imatges han esdevingut icòniques. Camarón, Paco de Lucía, Manolo Martón, Aurora Vargas o María del Mar Moreno són només alguns dels grans noms que va retratar ballant.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut