Astrud Gilberto, durant una gala el 1966 a Amsterdam
Astrud Gilberto, durant una gala el 1966 a Amsterdam (Ron Kroon/Anefo)

Mor Astrud Gilberto, la veu de "La noia d'Ipanema", himne de la bossa nova

La cantant brasilera va ser una de les artistes que van fer internacional aquest estil de música

RedaccióActualitzat

Ha mort Astrud Gilberto, la veu que va fer més famosa la "Garota de Ipanema". La cantant brasilera, una de les veus que van fer internacional la bossa nova, ha mort als 83 anys, segons ha informat la família.

La neta de l'artista, Sofia Gilberto, ha anunciat la defunció a Instagram, sense explicar la causa ni el lloc de la mort. 

"L'Astrud va ser la noia que va portar la bossa nova d'Ipanema al món. Va ser la pionera i la millor. Als 22 anys va posar veu a la versió en anglès de 'Garota de Ipanema' i va guanyar fama internacional", ha destacat la neta. 

 

Nascuda a Salvador, de mare brasilera i pare alemany, la seva vinculació amb la indústria de la música va començar quan es va casar el 1959 amb un altre nom propi de la bossa nova, João Gilberto. Mentre aquest i Stan Getz eren a l'estudi de gravació, Gilberto es va oferir a posar veu a la celebèrrima cançó en anglès.

L'èxit del tema li va donar fama mundial. 

Quan es va separar, va començar la carrera en solitari. Va publicar una vintena d'àlbums, sobretot durant els anys 60 i 70, amb èxits com "Day by day", "Água de beber", "Once I loved" o "Fly me to the moon". 

Astrud Gilberto va aconseguir el reconeixement amb quatre nominacions als Premis Grammy i va guanyar el de millor gravació de l'any, justament per "Garota de Ipanema". Era la primera vegada que una artista brasilera rebia un d'aquests premis. 

També va aconseguir un Grammy Llatí per l'excel·lència musical. 

 

ARXIVAT A:
ObituariMúsicaBrasil
Anar al contingut