El 2012 es va retirar dels focus després de 52 anys de carrera (Josefina Blanco / Europa Press)

Mor als 92 anys Laura Valenzuela, actriu i presentadora pionera de la televisió a Espanya

Es va convertir en una de les cares més populars de la gran i la petita pantalla coincidint amb els inicis de Televisió Espanyola

Redacció/AgènciesActualitzat

La presentadora i actriu Laura Valenzuela ha mort aquest divendres a Madrid als 92 anys, segons ha confirmat Televisió Espanyola.

Rocío Laura Espinosa López-Cepero, el nom real de la presentadora, va néixer a Sevilla el 18 de febrer del 1931 i va començar la trajectòria artística molt jove al món del cinema. En pocs anys es va convertir en una de les cares més populars de la petita i gran pantalla.

Actriu en cintes com "La violetera", "Aquellos tiempos del cuplé" o "Soltera y madre en la vida", Valenzuela va ser una de les primeres cares visibles de TVE, on presentava, cantava i ballava.

S'hi va incorporar el 1956 juntament amb presentadors com Jesús Álvarez o Paco Valladares, una fornada que va aconseguir una gran popularitat a través de l'única televisió que emetia a l'Estat.

L'any després de la victòria de Massiel a Eurovisió, Valenzuela va encarregar-se de presentar el festival des de Madrid, el 1969.

Casada amb el conegut productor de cinema José Luis Dibildos des del 1971, l'actriu també va fer carrera a l'estranger, treballant amb estrelles de la talla d'Alain Delon a "El tulipán negro" el 1964 o amb Sophia Loren a "Madame Sans-Gêne" el 1961.

També va compaginar la seva carrera al cinema amb mítics programes com "Galas del sábado", amb Joaquín Prat com a parella professional.

Valenzuela va formar part de la primera fornada de presentadors de TVE (Europa Press Reportajes)

Retirada del 1971 al 1990

Va ser el 1971 quan Laura Valenzuela va decidir retirar-se després de passar per l'altar amb José Luis Dibildos. Només sis mesos després del casament naixia la que va ser la seva única filla, la també actriu i presentadora Lara Dibildos.

Gairebé 20 anys després, el 1990, la presentadora va tornar a la feina a Telecinco, on va presentar "¿Dígame?", "Se acabó la siesta", "Date un respiro", "Las mañanas de Tele 5" amb José María Íñigo o "Mi querida España".

Posteriorment, va tenir diferents aparicions a TVE, on va presentar "Mañanas de Primera", "Entre tú y yo" o la gala del 50è aniversari de la cadena.

El 2012 va recollir el premi de l'Acadèmia de Televisió a la trajectòria professional i, després de 52 anys de carrera, es va retirar dels focus i de la vida pública.

ARXIVAT A:
TelevisióCinemaObituari
Anar al contingut