El còmic Paul Reubens, creador de Pee-wee Herman, mor als 70 anys a Los Angeles (Andrew Kelly / Reuters)

Mor l'actor i còmic Paul Reubens, creador de Pee-wee Herman

L'actor i còmic nord-americà va tenir una gran carrera durant la dècada dels 80, però la seva vida es va girar l'any 1991, quan va ser detingut després de masturbar-se en un cinema per a adults

RedaccióActualitzat

L'actor i còmic Paul Reubens ha mort a Los Angeles als 70 anys a causa d'un càncer. El creador del personatge de Pee-wee Herman va ser tota una sensació a la televisió i al cinema durant la dècada dels 80.

En un comunicat que els seus familiars han emès a través del seu compte d'Instagram, remarquen la seva lluita contra el càncer, que va viure de manera privada: "Paul va lluitar en privat contra el càncer, i ho va fer amb la seva tenacitat i enginy característics":

"Un talent dotat i prolífic, viurà per sempre al panteó de la comèdia i als nostres cors com un amic preuat i un home de caràcter notable i generositat d'esperit"

La publicació va acompanyada per unes darreres paraules de Reubens en què es disculpava per no haver fet pública la seva malaltia i on agraeix als seus seguidors el seu "amor i respecte".


El personatge de Pee-wee Herman

L'any 1978, Reubens va crear el personatge de Pee-wee Herman, quan formava part del grup còmic The Groundlings. Aviat va aconseguir gran popularitat a Los Angeles i posteriorment a la resta dels Estats Units. Va ser al programa "Late Night With David Letterman", de l'NBC, on va començar a tenir un vincle més estret amb la televisió. Per sempre quedarà el seu riure constant i tan particular amb el qual delectava infants i adults.

A mesura que avançava el temps, guanyava en popularitat. El seu personatge va ser tan aclamat que des del 1984 va començar una gran gira pels Estats Units en sales tan prestigioses com el Carnegie Hall de Nova York.

Dos anys després, i fins al 1991 va presentar "Pee-wee's Playhouse", un programa infantil en què Reubens estava envoltat de joguines i mobles parlants que feien gaudir nens de tot el país. Un format que li va permetre emetre més de 45 capítols i amb el qual es va embutxacar 22 premis Emmy.

Paul Reubens amb el premi per al seu personatge de Pee-wee Herman durant els TV Land Awards (Eric Thayler / Reuters)


Gir de 180 graus

Tot va canviar a principis de la dècada dels 90. L'any 1991 va ser detingut per "exhibicionisme indecent" després de masturbar-se en un cinema per a adults de Sarasota, a Florida, on es va criar.

Aquests fets van fer que la seva imatge caigués en picat. Una de les conseqüències va ser que la CBS va trenqués la seva relació contractual amb l'artista i deixés d'emetre Pee-wee's Playhouse.

En els anys següents va intentar refer la seva carrera, sense èxit. De fet, l'any 2001 també va ser detingut per un delicte de possessió de pornografia infantil.

Després de papers menors al cinema, l'any 2010 Reubens va tornar a interpretar el personatge de Pee-wee Herman, primer a Broadway i després en un programa produït per Netflix.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinema
Anar al contingut