Barcelona

Montilla situa Castells i De Madre com els números 2 i 3 de la llista electoral del PSC

El conseller d'Economia i dirigent del PSC, Antoni Castells, serà el número 2 de la llista electoral de José Montilla a la Generalitat. Montilla opta així per situar al seu costat un dels homes forts de l'actual govern de Pasqual Maragall. D'aquesta manera, el candidat del PSC manté el pacte no escrit amb el president català de respectar l'herència de l'obra de govern del tripartit. Alhora, situa un home de perfil clarament catalanista al seu costat. Com a número 3 de la llista, Montilla proposa Manuela de Madre.

Actualitzat

Castells ocuparà amb tota probabilitat el segon lloc després de Montilla a la llista del PSC a les eleccions autonòmiques catalanes. Es tracta d'un home pròxim a Pasqual Maragall i de perfil clarament catalanista, que fins i tot, durant l'època de la resistència franquista, va arribar a escriure lletres de cançons que després va fer populars Lluís Llach. A més, a les portes de la transició es va incorporar a Convergència Socialista de Catalunya, dirigida per Joan Raventós i Raimon Obiols, que va establir un protocol amb la federació catalana del PSOE, el pas previ a la fusió del PSC.

Antoni Castells ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que és un honor per a ell compartir tàndem amb l'encara ministre d'Indústria, José Montilla. L'actual conseller d'Economia ha assegurat que el projecte de Montilla dóna continuïtat al perfil catalanista del partit.

Castells no ha confirmat si la consellera d'Interior, Montserrat Tura, anirà de número 4 a la llista per a les eleccions de l'1 de novembre, després que ha transcendit que el número 3 serà per a Manuela de Madre.

El conseller d'Economia ha destacat fins ara per definir el model de finançament autonòmic de caràcter federalista que plantejava el nou Estatut, i ha estat el principal negociador d'aquesta proposta amb el govern central. Precisament, la negociació del nou sistema de finançament serà el gran repte del pròxim govern, ja que haurà de complir amb els criteris del nou Estatut i adaptar-los amb els del Ministeri d'Economia.

Tot i aquest perfil, Montilla ha negat que l'elecció de Castell busqui donar un matís catalanista a la seva candidatura ja que ell no es considera menys catalanista que el conseller d'Economia.

Després de Castells, la candidatura de Montilla l'encapçalaran Manuela de Madre, la vicepresidenta del partit, i Montserrat Tura, la consellera d'Interior.

Per la seva banda, quan Montilla abandoni el seu escó al Congrés dels Diputats, d'aquí a dos mesos, la vicepresidenta primera de la cambra baixa, Carme Chacón, passarà a dirigir els 21 diputats socialistes, la qual cosa la col·loca en bon lloc per encapçalar la llista socialista a Catalunya a les generals del 2008.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut