Oltra, acompanyada per companys de partit, en la roda de premsa en què ha anunciat la dimissió (EFE / Ana Escobar)
Oltra, acompanyada per companys de partit, en la roda de premsa en què ha anunciat la dimissió (EFE / Ana Escobar)

Mónica Oltra dimiteix després de la imputació per encobrir abusos sexuals de l'exmarit

La fins avui vicepresidenta de la Generalitat Valenciana assegura que deixa els càrrecs institucionals "per no comprometre el projecte de canvi iniciat el 2015"

Actualitzat

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha presentat la dimissió de tots els càrrecs institucionals menys d'una setmana després que la investiguessin per suposat encobriment dels abusos sexuals de l'exmarit a una menor tutelada.

Oltra ha assegurat que dimiteix com a membre del Consell i com a diputada a les Corts "per no comprometre el projecte de canvi iniciat el 2015", quan va arribar al govern valencià la coalició del PSPV, Compromís i Podem. La vicepresidenta ha assegurat que "no vol que s'aturin les polítiques del govern del Botànic" i ha considerat que la història del cas "passarà a la història de la infàmia":

"Aquesta decisió em costa, sobretot, perquè guanyen els dolents."

La setmana passada, la sala civil i penal pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va imputar-la pel suposat encobriment, com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, d'abusos sexuals de l'exmarit, que treballava com a educador en un centre de menors entre el 2016 i el 2017.

El 6 de juliol Oltra està citada a declarar per aquest cas, pel qual el seu exmarit va ser condemnat a cinc anys de presó en una resolució ratificada pel mateix tribunal.

Oltra arribant aquest dimarts a la tarda a la reunió de Compromís
Oltra arribant aquest dimarts a la tarda a la reunió de Compromís (EFE / Ana Escobar)

Sense comunicar-ho a Puig

Divendres passat, després de la imputació, Oltra va descartar dimitir per "ètica, estètica i política" i va citar una frase de la interlocutòria que diu: "És cert que no n'existeix prova directa".

En la roda de premsa en què ha anunciat la dimissió, Oltra ha dit que no ha comunicat la decisió al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Després que la justícia imputés Oltra, la dirigent de Compromis va proclamar en diverses ocasions que no tenia intenció de dimitir. Tanmateix, Puig va dir que era "el moment de prendre decisions".

Avui, Oltra li ha respost:

"Senyor president, aquesta és la meva decisió."

Durant la roda de premsa, Oltra ha assenyalat que no volia "donar al PSOE la coartada de treure del Botànic les polítiques d'esquerres".

De fet, la coordinadora de Compromís, Àgueda Micó, va dir divendres que si Puig cessava Oltra sense acord, "es trencaria el Botànic".

Oltra, just abans de la roda de premsa
Oltra, just abans de la roda de premsa (EFE / Ana Escobar)

Executiva de Compromís

Aquest dimarts, Oltra ha assistit a l'executiva de Compromís --coalició de la qual és coportaveu--, en què estava previst que es debatés sobre el seu futur.

Tot i que en un primer moment havia indicat que no assistiria a la reunió perquè els dirigents poguessin "parlar amb comoditat", a quarts de cinc de la tarda la vicepresidenta valenciana ha arribat somrient a la seu de la plaça del Pilar de València.

La situació d'Oltra no estava inicialment a l'ordre del dia, però s'esperava que es tractés la situació de la vicepresidenta del govern valencià.

 

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut