EFE/Manuel Bruque

Mónica Oltra descarta dimitir després de ser imputada: "Per ètica, estètica i política"

A la vicepresidenta i ministra d'Igualtat de la Generalitat Valenciana se la investiga per un presumpte delicte d'encobriment d'abusos sexuals

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha descartat aquest divendres dimitir de cap dels seus càrrecs després de saber-se que el TSJ valencià l'està investigant per un presumpte delicte d'encobriment d'abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

La líder de Compromís ho ha dit en una roda de premsa després de la reunió setmanal del govern valencià. El tribunal l'ha citat a declarar el 6 de juliol, però Oltra assegura que es manté en el càrrec "per coherència" i perquè no hi ha hagut cap canvi a la causa, diu, que justifiqui la seva dimissió.

"Vull destacar una frase de la interlocutòria que diu: 'És cert que no existeix prova directa'. Crec que és la frase que defineix tota la interlocutòria. Ens mantenim en les mateixes condicions que tot aquest temps."

Oltra diu que la decisió no és "una postura personal", sinó "una postura ètica, estètica i política" i que no ha parlat del cas amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Preguntada sobre si el seu cas no és com el de Francisco Camps, a qui va demanar la dimissió en ser investigat després de dir que si ella es veiés en la seva situació "marxaria cap a casa", ha negat que siguin casos equiparables i ha dit que "qualsevol comparació amb el comportament corrupte del PP és odiosa".

Oltra assegura que ha donat totes les explicacions que se li han demanat i que ha actuat sempre "amb total transparència i lleialtat parlamentària", i ha qualificat la situació que està vivint de "cacera que ve de l'extrema dreta".

ARXIVAT A:
JudicialPaís Valencià
Anar al contingut