València

Mónica Oltra, imputada per encobrir els abusos sexuals de l'exmarit a una menor tutelada

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana haurà de declarar el 6 de juliol, després que el cas hagi marcat el panorama polític en l'últim any, amb pressions constants de l'oposició perquè dimitís

Pepa FerrerActualitzat

La investigació dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, l'ha acabat esquitxant.

Ara, la sala civil i penal pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià l'ha imputat pel presumpte encobriment, com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, d'abusos sexuals de l'exmarit, que treballava com a educador en un centre de menors entre el 2016 i el 2017.

Mónica Oltra declararà per aquest cas, pel qual el seu exmarit va ser condemnat a cinc anys de presó en una resolució ratificada pel mateix tribunal, el  6 de juliol.

El TSJCV ha estimat unes acusacions que li havia remès a l'abril el jutge instructor per la seva condició d'aforada i després que la Fiscalia es pronunciés favorablement perquè l'assumís en veure-hi "indicis rellevants".

Mar de fons polític

La possible imputació de Mónica Oltra ha marcat, des de fa més d'un any, la política valenciana, amb peticions de dimissió reiterades des de l'oposició i, paral·lelament, el tancament de files de l'executiu de Ximo Puig per defensar-la.

Després del període d'aforament, Mónica Oltra serà investigada i caldrà esbrinar si el departament que dirigeix a la Generalitat Valenciana va obstaculitzar la investigació sobre la menor de 14 anys de qui va abusar el seu exmarit.

Conjuntament amb Oltra, ja hi ha imputats 13 alts càrrecs i treballadors de la seva conselleria i les diligències hauran de determinar quin grau d'implicació va tenir en el presumpte encobriment del cas.

Mònica Oltra intervé des del seu escó a les corts valencianes al costat del president Ximo Puig
Oltra intervé des del seu escó a les Corts Valencianes al costat del president Ximo Puig (Rober Solsona/Europa Press)

En aquest sentit, la Fiscalia l'acusa de delictes de prevaricació, abandonament de menors i omissió del deure. Considera que Oltra va dictar una ordre verbal per tractar d'ocultar els fets. Per aquest motiu, diu, la resta d'investigats mantenen la mateixa versió i la vicepresidenta en defensa la independència professional.

Tot plegat quan falta un any per les eleccions al País Valencià. Un període que complica la situació a la líder de Compromís, que, per aquest cas, sempre ha manifestat que no pensa dimitir, ja que considera que és una "cacera política de l'extrema dreta" contra ella i el seu partit.

ARXIVAT A:
JudicialPaís Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut