Mireia Boya al Parlament
Mireia Boya va ser diputada al Parlament els anys 2016 i 2017

Mireia Boya deixa la CUP decebuda per la gestió de la seva denúncia de violència masclista

L'exdiputada fa públic un contundent comunicat on carrega contra la formació anticapitalista, que es defensa assegurant que "s'ha aplicat el protocol"

Mireia Boya ha fet públic aquest dimecres a la nit que abandona la CUP, dos anys després d'haver presentat una denúncia contra un company de partit per violència masclista quan ella era membre del secretariat nacional de l'organització i diputada al Parlament de Catalunya.

Boya diu que l'assetjador li va reconèixer els fets en una carta privada, però que el partit no ha fet una "reparació col·lectiva". Per això, explica, marxa "per coherència", decebuda amb la gestió que ha fet el partit d'aquest suposat cas d'assetjament. L'executiva cupaire va decidir el passat mes de gener tancar el cas.

L'expolítica aranesa afegeix que se'n va amb tristesa i diu estar dolguda, també, pel silenci d'antics companys de partit.

"La CUP ha perdut una oportunitat per ser un referent a l'hora de resoldre aquesta mena de casos de violència masclista".


La CUP defensa el protocol que s'ha seguit en aquest cas

Després de l'anunci de Boya, la CUP ha comunicat que lamenta la seva marxa i assegura que "com a organització feminista continuarà treballant per a l'erradicació de qualsevol actitud masclista".

L'organització ha remarcat que el protocol del partit "ha estat i és una eina útil" i destaca la feina feta per la Comissió d'Abordatge d'Agressions Masclistes.

La CUP acaba el seu comunicat lamentant la decisió de l'exdiputada, a qui agraeix "la tasca feta durant tots aquests anys".

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaCUP
Anar al contingut