Mireia Boya, en una imatge d'arxiu (EFE)
Mireia Boya, en una imatge d'arxiu (EFE)
Barcelona

Boya denuncia "un episodi d'agressió psicològica" d'un company de la CUP

Deixa la política amb una carta on diu que és "conscient de deixar el repte col·lectiu de millorar la gestió de les agressions masclistes"

RedaccióActualitzat

Mireia Boya deixa el secretariat nacional de la CUP per "cuidar-se" després d'"un episodi continuat agressió psicològica" d'un membre de la formació quan ella era diputada al Parlament.

La fins ara portaveu i exdiputada cupaire ho ha anunciat al seu compte de Twitter. A la carta on explica les raons de la seva renúncia, no explicita el nom de la persona a qui fa referència:

 

En un altre tuit publicat hores després, Boya ha volgut sortir al pas de la "rumorologia" que circula sobre la possible identitat de la persona a qui responsabilitza d'aquesta agressió psicològica:

 

 

Mireia Boya va comunicar al secretariat nacional la seva renúncia el 17 de març, però no s'ha fet pública fins aquest matí.

Mireia Boya parla de "comportaments agressius i rols de poder" que també afecten, diu, "la meva organització". A la carta, Boya explica que aquesta situació la va viure en "temps complexos" quan hi havia altres prioritats:

"Tot el que va passar en aquells temps complexos, on la prioritat era el referèndum, i tot el que ha vingut associat a la repressió de l'Estat, m'ha comportat problemes de salut que he amagat sota una cuirassa que em vaig fabricar a mida."

"Ara, he hagut de coincidir de nou amb aquella persona, en les meves tasques com a membre del secretariat nacional, i amb el record d'aquells comportaments agressius i rols de poder, tot i demanar evitar-ho."

Explica que ara ha hagut de tornar a coincidir amb aquesta persona, tot i que havia demanat a la formació "evitar-ho". En aquest sentit, Mireia Boya lamenta veure "amb tristesa que les organitzacions tendim a capgirar les prioritats":

"He vist amb tristesa com a les organitzacions tendim a capgirar les prioritats, a oblidar-les i a fer perifèric allò que realment importa i no parem de repetir: les persones i les cures al centre."

"Marxo conscient de deixar el repte col·lectiu de millorar la gestió de les agressions masclistes. Ho faig des de l'agraïment i la comprensió d'aquelles que s'han posat al capdavant d'aquesta difícil i complexa tasca que, reflex de la societat, també afecta la meva organització."

 

La CUP ha emès un comunicat en resposta a la dimissió de Mireia Boya en què asseguren que "des de la CUP reiterem el nostre compromís de seguir treballant per mantenir espais segurs i lliures de violència".

Al comunicat, destaquen que els cal seguir treballant en "les mancances i contradiccions que encara tenim com a organització feminista":

 


El comunicat íntegre de la CUP sobre la dimissió de Mireia Boya:

 

Comunicat CUP by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
CUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut