Millet i Montull durant el judici del cas Palau (ACN/Pool EFE)
Millet i Montull durant el judici del cas Palau (ACN/Pool EFE)

Millet demana l'indult i la suspensió de l'ingrés a presó mentre es resol

El principal acusat del cas Palau tenia fins al 25 de juny per ingressar voluntàriament després que el Suprem confirmés la sentència

RedaccióActualitzat
Fèlix Millet, saquejador confés del Palau de la Música Catalana i principal acusat del cas Palau, ha demanat l'indult i la suspensió del seu ingrés a presó mentre no s'accepti o es rebutgi aquesta mesura de gràcia.

Millet, de 84 anys, està condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó i a pagar una multa de 4,1 milions d'euros.

Tant ell com la seva mà dreta al Palau, Jordi Montull, i l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Daniel Osàcar, tenen fins al 25 de juny per ingressar voluntàriament a presó.

És la data que va establir l'Audiència de Barcelona quan la sentència del cas Palau va passar a ser ferma, en confirmar-la el Tribunal Suprem, i també tenint en compte que ja s'hauria avançat en la desescalada.

 

El Suprem considera que Millet i Montull van desviar almenys 23 milions d'euros dels comptes del Palau de la Música, i que una part van utilitzar-se per finançar il·legalment CDC.

Les defenses de Montull i Osàcar ja havien intentat evitar-lo demanant-ne la suspensió en funció de l'edat dels acusats, 77 i 84 anys respectivament, però l'Audiència de Barcelona ho va desestimar en no constar que tinguin cap "malaltia molt greu amb patiments incurables".

Montull està condemnat a 7 anys i 6 mesos i una multa de 2,9 milions d'euros, i Osàcar, a una pena de 3 anys i mig de presó.

Ara correspondrà a l'Audiència de Barcelona valorar la petició de Millet. La secció desena ja ha instat la Fiscalia i la resta d'acusacions a pronunciar-s'hi.

Les acusacions particulars les han exercit la Fundació Palau de la Música i el Consorci del Palau, integrat per les administracions que financen l'entitat.

L'acusació popular l'ha exercit la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que aquest matí ja s'ha pronunciat en contra de la suspensió de l'ingrés a presó.

Pel cas Palau, hi ha un total de 12 persones condemnades, amb penes a partir de 8 mesos de presó.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut