Kabul

Més de 60 morts i 160 ferits en un atemptat en un santuari xiïta a Kabul

Un nou balanç eleva a 62 els morts i uns 135 els ferits en un atemptat contra un santuari xiïta a la capital afganesa, Kabul. Un terrorista suïcida que anava amb moto s'ha fet explotar a l'entrada del temple. Aquest mateix dimarts, hi ha hagut cinc morts en un segon atac contra fidels xiïtes a la ciutat de Mazar-e Sharif, i un tercer atac a Kandahar, que ha provocat tres ferits. El grup terrorista pakistanès Lashkar-e-Jhangvi al-Alami, vinculat a Al-Qaeda i als talibans, ha reinvidicat el principal atac, segons la televisió nord-americana NBC. L'atemptat ha coincidit amb la celebració de l'Ashura, una de les festivitats més importants del calendari musulmà xiïta.

RedaccióActualitzat
Es traca d'una matança de xiïtes sense precedents a l'Afganistan i fa témer una lluita entre sectes de l'islam.

L'Afganistan té un 20% de musulmans xiïtes. Milions de fidels es mobilitzen per commemorar la mort del nét de Mahoma, Hussein, al segle VII. Un dels punts centrals de la celebració és la ciutat santa de Karbala, a l'Iraq.

Aquesta ciutat acull amb motiu d'aquesta festa tres milions de fidels, i 28.000 policies i militars hi han estat desplegats per garantir la seguretat de la commemoració, que dura una desena de dies i culminava aquest dimarts. Dilluns, en una sèrie d'atemptats amb bomba contra fidels xiïtes iraquians, hi va haver 29 morts i 80 ferits a les ciutats de Bagdad, Hilla i Latafiya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut